Παλαιστίνη: Εννέα νεκροί σε βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους παιδιά

Παλαιστίνη: Εννέα νεκροί σε βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους παιδιά

Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Μεταξύ των νεκρών είναι και τρία παιδιά.

Λίγο νωρίτερα, Παλαιστίνιοι υγειονομικοί ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν σε αυτούς τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ μετά τις άγριες συγκρούσεις

Νωρίτερα, σειρήνες που προειδοποιούν για εκτόξευση ρουκετών ήχησαν στην Ιερουσαλήμ, ενώ ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Νέα βίαια επεισόδια στην Ανατολική Ιερουσαλήμ – Περισσότεροι από 300 τραυματίες

Όπως αναφέρει το AFP, εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από παλαιστινιακά εδάφη προς το Ισραήλ. Είχε προηγηθεί τελεσίγραφο της Χαμάς προς το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από δύο σημεία όπου έχει κλιμακωθεί η ένταση.

Παλαιστίνη: Εννέα νεκροί σε βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους παιδιά-1
REUTERS/Mohammed Salem

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, εκτοξεύτηκαν επτά ρουκέτες από τη Γάζα και συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές. Πρόσθεσε πως συνεχίζεται η εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο το νότιο Ισραήλ.

Κατά την ίδια πηγή, όχημα στο νότιο Ισραήλ χτυπήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού.

Παλαιστίνη: Εννέα νεκροί σε βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους παιδιά-2
REUTERS/Mohammed Salem

Μάρτυρας τον οποίο επικαλείται το Reuters ανέφερε πως άκουσε τρεις εκρήξεις στο κεντρικό Ισραήλ.

Συνεχιζόμενη βία

Νωρίς το πρωί ξέσπασαν άγρια επεισόδια έξω από το τζαμί αλ-Ακσά, στην ετήσια πορεία νεαρών Ισραηλινών προς την Παλιά Πόλη με την ευκαιρία της επετείου της κατάληψης του ανατολικού τμήματος της πόλης μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967. 

Παλαιστίνη: Εννέα νεκροί σε βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους παιδιά-3
REUTERS/ Ammar Awad

Παλαιστίνη: Εννέα νεκροί σε βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους παιδιά-4
REUTERS/ Ammar Awad

Παλαιστίνη: Εννέα νεκροί σε βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους παιδιά-5
AP Photo/ Mahmoud Illean

Προηγήθηκαν εβδομάδες κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών στρατευμάτων στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. 

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, Sputnik, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή