ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Η Χαμάς ξεπέρασε την «κόκκινη γραμμή»

Η Χαμάς ξεπέρασε μια «κόκκινη γραμμή» με την εκτόξευση ρουκετών από παλαιστινιακά εδάφη στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Νετανιάχου: Η Χαμάς ξεπέρασε την «κόκκινη γραμμή»

Η Χαμάς ξεπέρασε μια «κόκκινη γραμμή» με την εκτόξευση ρουκετών από παλαιστινιακά εδάφη στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι θα υπάρξει σκληρή απάντηση.

«Δεν θα ανεχτούμε μια επίθεση στην επικράτειά μας, στην πρωτεύουσα μας, στους πολίτες και τους στρατιώτες μας. Όποιος μας επιτεθεί θα πληρώσει βαρύ τίμημα», δήλωσε ο κ. Νετανιάχου.

Είχε προηγηθεί η εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς ισραηλινά εδάφη, ενώ ακολούθησαν επιδρομές του Ισραήλ από αέρος σε παλαιστινιακά εδάφη.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ, εννέα νεκροί στη Γάζα

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ των νεκρών είναι και τρία παιδιά.

Ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ μετά τις άγριες συγκρούσεις

Νωρίτερα, σειρήνες που προειδοποιούν για εκτόξευση ρουκετών ήχησαν στην Ιερουσαλήμ, ενώ ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Νέα βίαια επεισόδια στην Ανατολική Ιερουσαλήμ – Περισσότεροι από 300 τραυματίες

Όπως μετέδωσε το AFP, εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από παλαιστινιακά εδάφη προς το Ισραήλ. Είχε προηγηθεί τελεσίγραφο της Χαμάς προς το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από σημεία όπου έχει κλιμακωθεί η ένταση.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές μετά την εκτόξευση ρουκετών. Πρόσθεσε πως συνεχίζεται η εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο το νότιο Ισραήλ.

Κατά την ίδια πηγή, όχημα στο νότιο Ισραήλ χτυπήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού.

Μάρτυρας τον οποίο επικαλείται το Reuters ανέφερε πως άκουσε τρεις εκρήξεις στο κεντρικό Ισραήλ.

Συνεχιζόμενη βία

Νωρίς το πρωί ξέσπασαν άγρια επεισόδια έξω από το τζαμί αλ-Ακσά, στην ετήσια πορεία νεαρών Ισραηλινών προς την Παλιά Πόλη με την ευκαιρία της επετείου της κατάληψης του ανατολικού τμήματος της πόλης μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967. 

Προηγήθηκαν εβδομάδες κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών στρατευμάτων στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. 

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, Associated Press