Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την επιστροφή των φοιτητών στις αίθουσες

Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την επιστροφή των φοιτητών στις αίθουσες

Οι φοιτητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο City University της Νέας Υόρκης θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φοιτητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο City University της Νέας Υόρκης θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού για να παρακολουθήσουν μαθήματα με φυσική παρουσία αυτό το φθινόπωρο, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο.

Η απαραίτητη προϋπόθεση, η οποία αφορά περισσότερους από 435.000 σπουδαστές πλήρους φοίτησης, τίθεται τη στιγμή που δίνονται πολλά κίνητρα από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και από άλλους αξιωματούχους, με στόχο την παρότρυνση των πολιτών να εμβολιαστούν κατά του νέου κορωνοϊού.

«Τέρμα οι δικαιολογίες», ανέφερε ο κ. Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου. «Τα συμβούλια των πανεπιστημίων State University of New York και City University of New York θα απαιτούν από όλους τους φοιτητές που επιστρέφουν στις σπουδές τους το φθινόπωρο να έχουν εμβολιαστεί», τόνισε.

Δωρεάν εμβολιασμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης

Ο κ. Κουόμο ανακοίνωσε επίσης ότι θα μπορεί να εμβολιαστεί κανείς δωρεάν στο μετρό της Νέας Υόρκης, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οι πολίτες που θα εμβολιαστούν σε έναν από τους έξι σταθμούς μετρό του πιλοτικού προγράμματος, το οποίο θα διεξαχθεί αρχικά μεταξύ 12 και 16 Μαΐου για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του, θα δικαιούνται επίσης δωρεάν διαδρομές.

Συγκεκριμένα, θα λαμβάνουν πάσο μίας εβδομάδας για το μετρό ή ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής στον προαστιακό. 

Περίπου το 60% των σχεδόν 20 εκατομμυρίων κατοίκων της πολιτείας της Νέας Υόρκης έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή