Ιερουσαλήμ: Νέες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινής αστυνομίας

Ιερουσαλήμ: Νέες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινής αστυνομίας

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Δευτερας μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινής αστυνομίας στην Πλατεία Τεμενών στην Ιερουσαλήμ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Δευτερας μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινής αστυνομίας στην Πλατεία Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος έκανε λόγο για τραυματίες.

Κατά την ίδια πηγή, δεκάδες Παλαιστίνιοι πέταξαν αντικείμενα σε ισραηλινές δυνάμεις επιβολής του νόμου, οι οποίες χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πλαστικές σφαίρες σε μια προσπάθεια να διαλύσουν το πλήθος.

Είχε προηγηθεί η εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς ισραηλινά εδάφη, ενώ ακολούθησαν επιδρομές του Ισραήλ από αέρος σε παλαιστινιακά εδάφη.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ματωμένη Δευτέρα σε Γάζα και Ιερουσαλήμ

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ των νεκρών είναι και εννέα παιδιά, κατά την ίδια πηγή.

Ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ μετά τις άγριες συγκρούσεις

Νωρίτερα, σειρήνες που προειδοποιούν για εκτόξευση ρουκετών ήχησαν στην Ιερουσαλήμ, ενώ ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Νέα βίαια επεισόδια στην Ανατολική Ιερουσαλήμ – Περισσότεροι από 300 τραυματίες

Όπως μετέδωσε το AFP, εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από παλαιστινιακά εδάφη προς το Ισραήλ. Είχε προηγηθεί τελεσίγραφο της Χαμάς προς το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από σημεία όπου έχει κλιμακωθεί η ένταση.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές μετά την εκτόξευση ρουκετών. 

Κατά την ίδια πηγή, όχημα στο νότιο Ισραήλ χτυπήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού.

Συνεχιζόμενη βία

Νωρίς το πρωί ξέσπασαν άγρια επεισόδια έξω από το τζαμί αλ-Ακσά, στην ετήσια πορεία νεαρών Ισραηλινών προς την Παλιά Πόλη με την ευκαιρία της επετείου της κατάληψης του ανατολικού τμήματος της πόλης μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967. 

Προηγήθηκαν εβδομάδες κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών στρατευμάτων στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. 

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή