Κομισιόν για AstraZeneca: Δεν ζητάμε οικονομική αποζημίωση, διεκδικούμε την παράδοση των δόσεων

Κομισιόν για AstraZeneca: Δεν ζητάμε οικονομική αποζημίωση, διεκδικούμε την παράδοση των δόσεων

«Ο στόχος μας δεν έχει αλλάξει. Θέλουμε η AstraZeneca να παραδώσει τις δόσεις που έχουν συμφωνηθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν διεκδικεί οικονομική αποζημίωση, αλλά την παράδοση 90 εκατ. δόσεων από την AstraZeneca, πριν τον Ιούλιο ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Στεφάν Κερσμέκερ, ερωτηθείς σχετικά με τη νομική προσφυγή εναντίον της εταιρείας.

«Ο στόχος μας δεν έχει αλλάξει. Θέλουμε η AstraZeneca να παραδώσει τις δόσεις που έχουν συμφωνηθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος και προσέθεσε ότι «οι εμβολιασμοί προχωρούν, τα κράτη μέλη χρειάζονται τα εμβόλια. Αυτός είναι ο στόχος των ενεργειών μας. Αυτές οι ενέργειες μεταφράζονται σε δύο συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες».

Συμπλήρωσε ότι αυτό που ζήτησε η Επιτροπή είναι να αναγνωριστεί το επείγον της κατάστασης, η ανάγκη ότι αυτά τα εμβόλια χρειάζονται γρήγορα και να διαβεβαιώσει το δικαστήριο την παράδοση των εμβολίων, ενώ η δεύτερη διαδικασία είναι για τους ίδιους λόγους, για να υπάρξει διαβεβαίωση ότι η ΕΕ ότι θα λάβει τις δόσεις και να υπάρξει έλεγχος εάν υπήρξε καταπάτηση της προσυμφωνίας για αγορά εμβολίων.

«Εμείς ως Κομισιόν πιστεύουμε ότι η AstraZeneca δεν σεβάστηκε τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμφωνίας και το περιεχόμενο αυτής της διαδικασίας», σημείωσε ο Στεφάν Κερσμέκερ, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει διεκδίκηση «οικονομικής αποζημίωσης, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε την παράδοση των δόσεων. Και για να το κάνουμε αυτό ζητάμε από το δικαστή να ζητήσει από την εταιρεία την παράδοση των δόσεων κι αυτό μπορεί να συμβεί με την επιβολή κυρώσεων για παράδειγμα με στόχο την παράδοση των δόσεων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή