Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη δημόσια ομιλία της μετά τον θάνατο του Φιλίππου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη δημόσια ομιλία της μετά τον θάνατο του Φιλίππου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προτεραιότητες της βρετανικής κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες παρουσίασε η βασίλισσα Ελισάβετ, στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία της για την Έναρξη των Εργασιών του Κοινοβουλίου.

Η βασίλισσα – που φορούσε ένα πρωινό φόρεμα και ένα παλτό, ένα καπέλο και χωρίς το στέμμα της αλλά ούτε και μάσκα – ανέγνωσε τα νομοσχέδια που η κυβέρνηση ευελπιστεί να περάσει στη διάρκεια του επόμενου έτους, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ζητήματα υγείας.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη δημόσια ομιλία της μετά τον θάνατο του Φιλίππου-1
Eddie Mulholland/Pool via REUTERS

Στο πλευρό της ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης ενώ η επιβλητική αίθουσα της Βουλής των Λόρδων ήταν σχεδόν άδεια λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη Βρετανία να έχει προβάδισμα συγκριτικά με άλλες χώρες και την εξάπλωση του κορωνοϊού σε χαμηλά επίπεδα, ο Τζόνσον ελπίζει ότι θα «ζωντανέψει» την πρωθυπουργική ατζέντα που πήγε πίσω λόγω της πανδημίας. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη δημόσια ομιλία της μετά τον θάνατο του Φιλίππου-2
AP Photo/Alastair Grant

 

«Προτεραιότητα της κυβέρνησής μου είναι να φέρω εις πέρας μια εθνική ανάκαμψη από την πανδημία, η οποία θα κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο πιο ισχυρό, πιο υγιές και πιο επιτυχημένο», είπε η 95χρονη βασίλισσα. Πρόσθεσε πως για να γίνει αυτό «η κυβέρνηση θα εντείνει τις ευκαιρίες σε όλες τις περιοχές, στηρίζοντας θέσεις εργασίας, επιχειρήσεις και την οικονομική ανάπτυξη αλλά και αντιμετωπίζοντας τις επιπτώσεις της πανδημίας στον δημόσιο τομέα». 

Πηγή: Reuters

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή