Καλίν: Παράνομη η εκδίωξη της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35

Καλίν: Παράνομη η εκδίωξη της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «παράνομη μονομερή εκδίωξη της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν, απευθύνοντας έκκληση στις ΗΠΑ για συνομιλίες.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Κ» στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Καλίν -αναφερόμενος στην Ουάσιγκτον- τόνισε πως «περιμένουμε να υποχωρήσουν στο ζήτημα αυτό. Δεν βλέπουμε κάποιο ρίσκο ή κάποια απειλή ασφάλειας στο θέμα των F-35».  

«Tα θέματα αυτά μπορούν να επιλυθούν με διαβουλεύσεις. Όμως πρέπει να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας και προτεραιότητά μας είναι το εθνικό μας συμφέρον. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας όμως αυτό δεν μας αφήνει δίχως εναλλακτικές λύσεις», σημείωσε. 

Όσον αφορά τη Λιβύη, ο Καλίν διεμήνυσε ότι η Άγκυρα δεν αποσύρεται από τη χώρα. «Στη Λιβύη βρισκόμαστε βάσει της συμφωνίας που υπογράψαμε το 2019. Ο βασικός λόγος της παρουσίας του στρατού μας είναι η παροχή εκπαίδευσης», υποστήριξε.

«Γνωρίζουμε πως κάποιοι κύκλοι πιέζουν τους Λίβυους κυβερνήτες για να αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις. Όμως οι Λίβυοι έδειξαν ξεκάθαρα τη στάση τους και ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχιστεί η παρουσία μας στο πλαίσιο της συμφωνίας», πρόσθεσε ο Καλίν. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή