Οι Ρεπουμπλικάνοι απέπεμψαν την Λιζ Τσένει

Οι Ρεπουμπλικάνοι απέπεμψαν την Λιζ Τσένει

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απομάκρυνση της Λιζ Τσέινι από τη θέση της προέδρου της Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων στην Βουλή αποφάσισαν οι ομοϊδεάτες της, καθώς είχε σταθεί απέναντι στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Λιζ Τσέινι, μια εμβληματική φιγούρα που Ρεπουμπλικανικού κόμματος και κόρη του άλλοτε αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι, τόνισε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να διασφαλίσει ότι ο Τραμπ δεν θα πλησιάσει στο μέλλον το Οβάλ Γραφείο.

Για τη θέση της, υποστήριξε ότι όποιος εκλεγεί είναι σημαντικό να αποδείξει την πίστη του στο αμερικανικό σύνταγμα.

Αμερικανικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι η απόφαση της αποπομπής της δείχνει ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα δεν ανέχεται καμία διαφωνία με τον Τραμπ. 

Η Τσέινι είχε χαρακτηρίσει την απόφαση της να αντιπαρατεθεί δημοσίως με τον Τραμπ «ζήτημα αρχών», προειδοποιώντας ότι επιτρέποντάς του να διακινεί το ψευδές αφήγημα, ότι υπήρχε «τον έκλεψαν στις εκλογές», συνιστούσε πλήγμα στην ίδια την Δημοκρατία και στις αρχές του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή