ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Η Tesla παύει τις συναλλαγές με Bitcoin λόγω κλιματικής αλλαγής

Έλον Μασκ: Η Tesla παύει τις συναλλαγές με Bitcoin λόγω κλιματικής αλλαγής

Η Tesla ανέστειλε τις αγορές οχημάτων με τη χρήση Bitcoin λόγω ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Έλον Μασκ μέσω Twitter.

Η ανακοίνωση επέφερε πτώση της αξίας του Bitcoin κατά περίπου 17%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου. 

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση της Tesla τον Μάρτιο ότι θα δεχόταν συναλλαγές με Bitcoin συνάντησε την αντίδραση περιβαλλοντολόγων και επενδυτών. 

Η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε τον Φεβρουάριο ότι είχε αγοράσει 1,5 δισ. δολάρια από το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο.

Όμως την Πέμπτη, εξέφρασε την ανησυχία της για τις συναλλαγές αυτού του τύπου. 

«Ανησυχούμε για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη και τις συναλλαγές με Bitcoin, ειδικά άνθρακα, ο οποίος επιφέρει τις χειρότερες εκπομπές καυσίμου», έγραψε ο Μασκ. 

«Τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα… αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος στο περιβάλλον».

Είπε επίσης ότι η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα πουλούσε κανένα από τα Bitcoin της και σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη στραφεί στη χρήση πιο βιώσιμης ενέργειας.

 

Όλη αυτή η δίψα για ενέργεια προέρχεται από την υπολογιστική ισχύ που απαιτείται για την εξόρυξη του Bitcoin, που είναι μια διαδικασία κατά την οποία τα μηχανήματα συνδέονται με το δίκτυο για να επαληθεύσουν τις συναλλαγές. Ορισμένοι «ανθρακωρύχοι» Bitcoin (επεξεργάζονται συναλλαγές που χρησιμοποιούν την υπολογιστική ισχύ εξειδικευμένου hardware και κερδίζουν μια ανταμοιβή σε Bitcoins για την υπηρεσία αυτή) έχουν εγκατασταθεί ακόμη και σε μέρη όπως η Ισλανδία για να μειώσουν το κόστος της εξόρυξης του κρυπτονομίσματος, καθώς η γεωθερμική ενέργεια εκεί είναι άφθονη, ενώ ο κρύος αέρας της Αρκτικής επιταχύνει την ψύξη.

Με πληροφορίες από BBC