Κορωνοϊός: Στη χορήγηση… παρασιτοκτόνου καταφεύγουν κρατίδια στην Ινδία

Κορωνοϊός: Στη χορήγηση… παρασιτοκτόνου καταφεύγουν κρατίδια στην Ινδία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δύο ινδικά κρατίδια αποφάσισαν τη χορήγηση παρασιτοκτόνου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στην απελπισία του από την εξάπλωση της πανδημίας, μολονότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι αντίθετος σε κάτι τέτοιο.

Την ώρα που τα νοσοκομεία στην Ινδία δεν χωρούν άλλους ασθενείς και η χώρα σπάει το ένα ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων μετά το άλλο, τα κρατίδια Γκόα και Ουταραχάντ ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να προσφέρουν χάπια με ιβερμεκτίνη στον γενικό πληθυσμό ως προληπτικό μέτρο κατά του κορωνοϊού.

Η ινδική μετάλλαξη έχει πανικοβάλει τις αρχές στη χώρα, και παρότι η κεντρική κυβέρνηση δεν έχει δώσει κάποια κατεύθυνση σχετικά, τα δύο παραπάνω κρατίδια θα χορηγήσουν ταμπλέτες σε άτομα ηλικίας ακόμη και δύο ετών (στην περίπτωση του Ουταραχάντ) ώστε να περιοριστεί κάπως η διασπορά του ιού.

Ο ΠΟΥ είχε ενημερώσει από τα τέλη Μαρτίου ότι δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά δεδομένα ώστε να επιτρέψει τη χρήση του παρασιτοκτόνου αυτού για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ενώ αποτρεπτική είναι η εισήγηση και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Επίσης ο φαρμακευτικός γίγαντας Merck, που παράγει παρασιτοκτόνο με βάση την ιβερμεκτίνη, αποτρέπει τη χρήση του κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Γκόα και Ουταραχάντ έχουν δύο από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους, που αποδίδονται μεταξύ άλλων και σε ανεξέλεγκτες θρησκευτικές εκδηλώσεις των προηγούμενων εβδομάδων

Τα δύο κρατίδια κυβερνώνται από το κόμμα που ελέγχει και την κεντρική κυβέρνηση της Ινδίας, το Μπαρατίγια Τζανάτα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος παρά την κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων και των θανάτων αρνείται να επιβάλει γενικό λόκνταουν φοβούμενος τις οικονομικές συνέπειές του.

Πηγή: Reuters, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή