ΚΟΣΜΟΣ

Σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ ετοιμάζει χερσαία επιχείρηση

Σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ ετοιμάζει χερσαία επιχείρηση

Σημαντικό αριθμό χερσαίων δυνάμεων συγκεντρώνει το Ισραήλ στα σύνορα με τη Γάζα, στον νότο της χώρας, μετά την απόρριψη της πρότασης εκεχειρίας της Χαμάς και τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον πολυκατοικιών στον παλαιστινιακό θύλακο.

Ενώ συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στην καρδιά της πόλης της Γάζας, σε αντίποινα της βροχής ρουκετών κατά ισραηλινών πόλεων, μεταξύ των οποίων και το Τελ Αβίβ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συγκεντρώνουν στρατό στα σύνορα με τη Γάζα, την περιοχή που ελέγχει η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Ρεπορτάζ εντός και εκτός Ισραήλ δείχνουν ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει περαιτέρω την αντίδρασή της στις επιθέσεις των Παλαιστινίων που προκλήθηκαν από την εκδίωξη Μουσουλμάνων και τον εποικισμό περιοχών τους από Ισραηλινούς.

Οι ισραηλινές αρχές να κάνουν λόγο ήδη για διάφορους βαθμούς προετοιμασίας χερσαίων επιχειρήσεων.

Σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ ετοιμάζει χερσαία επιχείρηση-1

Διαβάστε επίσης: Εκτός ελέγχου η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς

Η κυβέρνηση Νετανιάχου φέρεται να έχει απορρίψει την πρόταση κατάπαυσης του πυρός από τη Χαμάς, με τον ισραηλινό υπουργό να δηλώνει το βράδυ της Τετάρτης ότι «η εκστρατεία μας κάθε άλλο παρά έχει ολοκληρωθεί. Ό,τι δεν κάνουμε τώρα θα υποχρεωθούμε να το κάνουμε σε έξι μήνες. Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει και δεν έχει συμφέρον να σταματήσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Jerusalem Post, ο ισραηλινός επιτελάρχης Αντιστράτηγος Αβίβ Κοχάβι έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο χερσαίας επέμβασης στη Γάζα και θα το υποβάλει εντός της Πέμπτης για έγκριση από την κυβέρνηση.

Τουλάχιστον 83 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα από τις ισραηλινές επιθέσεις αυτή την εβδομάδα, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 17 παιδιών, με το Ισραήλ να κάνει λόγο για «εξουδετέρωση εννέα επιτελικών στελεχών της Χαμάς».

Πολυώροφο κτίριο στην Πόλη της Γάζας φαίνεται σε βίντεο της Ουάσιγκτον Ποστ να καταρρέει κατόπιν πλήγματος της ισραηλινής αεροπορίας.

Το δεκατεσσάρων ορόφων κτίριο γραφείων φέρεται να στέγαζε παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μεταξύ των οποίων και το σκληροπυρηνικό κανάλι Al-Aqsa της Χαμάς.

Πηγή: Reuters, Jerusalem Post, Daily Mail, Al Jazeera