Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα

Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς εντείνονται οι συγκρούσεις στη Γάζα, τονίζοντας ότι θέλει να δει μια σημαντική μείωση στις πυραυλικές επιθέσεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι αναμένει πως θα έχει και νέες επαφές με ηγέτες χωρών της περιοχής για το θέμα αυτό.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανέφερε από την πλευρά της ότι η Αίγυπτος, η Τυνησία και άλλες χώρες μπορούν να παίξουν βραχυπρόθεσμα κάποιον ρόλο για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό χερσαίων δυνάμεων στα σύνορα με τη Γάζα, στον νότο της χώρας, μετά την απόρριψη της πρότασης εκεχειρίας της Χαμάς και τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον πολυκατοικιών στον παλαιστινιακό θύλακο.

Ενώ συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στην καρδιά της πόλης της Γάζας, σε αντίποινα της βροχής ρουκετών κατά ισραηλινών πόλεων, μεταξύ των οποίων και το Τελ Αβίβ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συγκεντρώνουν στρατό στα σύνορα με τη Γάζα, την περιοχή που ελέγχει η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή