ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικός Τύπος: Αρκεί ένα αρνητικό τεστ για διακοπές στην Ελλάδα

Όσοι τουρίστες επιστρέφουν από την Ελλάδα και άλλες 17 χώρες της Ε.Ε. αρκεί να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού 

Γερμανικός Τύπος: Αρκεί ένα αρνητικό τεστ για διακοπές στην Ελλάδα

H γερμανική κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς κατά της Covid στα ταξίδια για μια σειρά από χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, σε δημοσίευμά της με τίτλο «Το Βερολίνο διευκολύνει τα ταξίδια για διακοπές».

Ειδικότερα, όπως εξηγεί το δημοσίευμα, από χθες ισχύει ότι όσοι τουρίστες επιστρέφουν από τις χώρες αυτές αρκεί να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού για να αποφύγουν την υποχρεωτική καραντίνα που εξακολουθεί να ισχύει.

⇒ Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση: Τα «στοιχήματα» στον απόηχο του ανοίγματος

«Όσοι μάλιστα έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό ή έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου απολαμβάνουν ακόμα περισσότερες ελευθερίες», σημειώνεται.

Η εν λόγω απόφαση ισχύει για χώρες με λιγότερα από 200 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και ανάμεσά τους βρίσκονται μαζί με την Ελλάδα, 17 ακόμη χώρες της Ε.Ε., όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Αυστρία.

Δεκαήμερη καραντίνα εξακολουθεί να ισχύει για όσους επιστρέφουν από τη Τουρκία, τη Κύπρο, την Αίγυπτο και την Τυνησία διότι αυτές θεωρούνται ακόμα χώρες υψηλού ρίσκου, επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Σε άλλο άρθρο της με τίτλο «Πού είναι εφικτές διακοπές» η εφημερίδα του Μονάχου γράφει: «Η Ελλάδα έχει καταργήσει ήδη την υποχρεωτική καραντίνα για τους τουρίστες, η Ιταλία ακολουθεί στις 15 Μαΐου και η Αυστρία στις 19 του μηνός. Ως εισιτήριο αρκεί ένα αρνητικό τεστ. Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι, όσοι ανάρρωσαν από το κορωνοϊό, καθώς και τα μικρά παιδιά».

Πηγή: Deutsche Welle