O Αλμπερτ Μπουρλά γράφει βιβλίο: «Κάνοντας το αδύνατο δυνατό»

O Αλμπερτ Μπουρλά γράφει βιβλίο: «Κάνοντας το αδύνατο δυνατό»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος και CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά έχει να διηγηθεί μία από τις πιο σημαντικές ιστορίες της εποχής μας, την εφεύρεση του εμβολίου. Και σκοπεύει να την καταγράψει σε βιβλίο.

Με τίτλο «Moonshot – Μέσα στον 9μηνο αγώνα της Pfizer να κάνει το αδύνατο δυνατό», το βιβλίο του Έλληνα επικεφαλής της φαρμακευτικής πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου.

«Moonshot» συνήθως χαρακτηρίζονται οι ανακαλύψεις και οι τεχνολογίες που είναι τόσο φιλόδοξες, ώστε μοιάζει σαν να στοχεύουν στο φεγγάρι.

Ο εκδοτικός οίκος Harper Business περιγράφει το βιβλίο σαν «μία αποκλειστική, από πρώτο χέρι, από το παρασκήνιο» εξιστόρηση του πώς η Pfizer κατάφερε να φτιάξει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μέσα σε λίγους μήνες, αντί για ολόκληρα χρόνια που κανονικά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε.  

«Μοιράζομαι την ιστορία του δικού μας moonshot -τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, τα μαθήματα που πήραμε και τις βασικές αρχές που μας επέτρεψαν να το κάνουμε πραγματικότητα- με την ελπίδα ότι ίσως να εμπνεύσει και να βοηθήσει στο δικό σας moonshot, όποιο και εάν είναι», ανέφερε ο Μπουρλά σε ανακοίνωσή του.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας με τον εκδοτικό οίκο δεν ανακοινώθηκαν, όμως αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι ο CEO της Pfizer σκοπεύει να δωρίσει τα όποια έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Γεννημένος στην Ελλάδα, απόγονος επιζησάντων του Ολοκαυτώματος, ο Μπουρλά άρχισε να δουλεύει για την Pfizer το 1993 και αναρριχήθηκε στη θέση του CEO το 2018.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Pfizer έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που εξασφάλισε την έγκριση της επιτροπής φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, για το εμβόλιό της. Μερικές ημέρες αργότερα εγκρίθηκε το σκεύασμα της Moderna και τον Φεβρουάριο εκείνο της Johnson & Johnson. Την Δευτέρα, η FDA έδωσε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας από 12 έως 15 ετών στις ΗΠΑ.

Πηγή: Money Review

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή