Πρίγκιπας Χάρι: Κάτι μεταξύ «Truman Show και ζωολογικού κήπου» η ζωή στο παλάτι

Πρίγκιπας Χάρι: Κάτι μεταξύ «Truman Show και ζωολογικού κήπου» η ζωή στο παλάτι

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις δυσκολίες της «βασιλικής» ανατροφής του μίλησε σε νέα συνέντευξη του στις ΗΠΑ ο πρίγκιπας Χάρι, αναφερόμενος στον ρόλο του πατέρα του, πρίγκιπα Καρόλου, σε αυτή και την ανάγκη του να μην μεγαλώσει κατά τον ίδιο τρόπο τα δικά του παιδιά. Ειδικότερα, ο Δούκας του Σάσεξ έκανε λόγο για μία κατάσταση που διατρέχει όλες τις γενιές της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, οι οποίες κληροδοτούν η μία στην άλλη τον «γενετικό πόνο και τα βάσανα» που βιώνει κάθε «γαλαζοαίματος» της Βρετανίας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάρκειας 90 λεπτών συνέντευξη του, ο ίδιος θέλει να «σπάσει αυτό τον κύκλο», μεγαλώνοντας τα παιδιά του έξω από το ασφυκτικό περιβάλλον της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ώστε αυτά να μη βιώσουν τον εγγενή πόνο του να είσαι μέλος της.

Η συνέντευξη του έγινε στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου podcast του Αμερικανού ηθοποιού Νταξ Σέπαρντ, «Armchair Expert», μέσω του οποίου ο πρίγκιπας Χάρι προώθησε τη νέα σειρά που θα παρουσιάζει μαζί με την Όπρα Γουίνφρεϊ στο Apple TV +, με αντικείμενο την ψυχική υγεία, η οποία κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Δούκας του Σάσεξ ήταν εξαιρετικά γλαφυρός αναφορικά με την καθημερινότητα του να είσαι Βρετανός «γαλαζοαίματος», περιγράφοντας τη ζωή στο πλαίσιο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ως έναν «συνδυασμό μεταξύ του βρίσκεται στο The Truman Show και σε ζωολογικό κήπο».

Μολαταύτα, παρότι οι χαρακτηρισμοί του θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εξαιρετικά σκληροί, ο ίδιος δεν εξέφρασε πικρία και οργή κατά συγκεκριμένων προσώπων, τονίζοντας ότι δεν κατηγορεί κανέναν. «Δεν υπάρχει ενοχή. Δεν νομίζω ότι πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο και να κατηγορούμε τον οποιονδήποτε, όμως όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών, αν εγώ βίωσα κάποιου είδους πόνου και βασάνων λόγω του πόνου και των βασάνων που πιθανώς βίωσε ο πατέρας μου ή και οι δύο γονείς μου, θέλω να καταστήσω βέβαιο ότι θα σπάσω τον κύκλο και δεν θα το περάσω αυτό και στα παιδιά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Χάρι.

Όσον αφορά την απόφαση του να εγκαταλείψει τη Βρετανία μαζί με τη σύζυγο του, Μέγκαν Μαρκλ, και να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Χάρι τη χαρακτήρισε ως μία μη προγραμματισμένη απόφαση, τονίζοντας ότι «κάποιες φορές πρέπει να πάρεις αποφάσεις και να δώσεις προτεραιότητα στην οικογένεια και την ψυχική υγεία σου».  

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή