Τι Θεσσαλονίκη… τι Ρώμη: Αγριογούρουνα «στρίμωξαν» γυναίκα και της έκλεψαν τα ψώνια (βίντεο)

Τι Θεσσαλονίκη… τι Ρώμη: Αγριογούρουνα «στρίμωξαν» γυναίκα και της έκλεψαν τα ψώνια (βίντεο)

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επισκέψεις αγριογούρουνων σε αστικές περιοχές απ’ ό, τι φαίνεται δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, με τα άγρια τετράποδα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στους πολίτες της γειτονικής Ιταλίας, με αισθητά πιο απειλητικό τρόπο.

Παρότι οι βόλτες του συμπαθούς τετράποδου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης δεν έδειξαν να συνιστούν απειλή για κανέναν, με τη «σύλληψη» του να αποτελεί μία σχετικά εύκολη επιχείρηση, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το μίνι κοπάδι από αγριογούρουνα που πλησίασε απειλητικά μία γυναίκα έξω από ένα σούπερ μάρκετ της Ρώμης.

Η εμφάνιση των έξι αγριογούρουνων (τεσσάρων μεγάλων και δύο μικρών) καταγράφηκε σε βίντεο που έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη, και στο οποίο η μικρή αγέλη φαίνεται να πλησιάζει και να «στριμώχνει» την τρομαγμένη γυναίκα, η οποία, με τις σακούλες με τα ψώνια στα χέρια, προσπαθεί μάταια να τα κρατήσει σε απόσταση. Τελικά, χωρίς να μπορεί να σκεφτεί τάχιστα άλλη λύση, η γυναίκα αποφασίζει να ρίξει στο έδαφος τα ψώνια που εποφθαλμιούσαν όλο λαχτάρα τα πεινασμένα ζώα, τα οποία, χωρίς να χάσουν δευτερόλεπτο, χίμηξαν πάνω τους με μανία.

Όπως αναφέρει ο Guardian, τα αγριογούρουνο είναι ένας από τους πιο κοινούς «ταραξίες» της ιταλικής υπαίθρου, δημιουργώντας πληθώρα προβλημάτων στους κατοίκους, ενίοτε ακόμη και φονικών. Τα τελευταία χρόνια, πολλοί Ιταλοί αγρότες εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τις συχνές «επιδρομές» των άγριων χοίρων στις καλλιέργειες τους, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα αγριογούρουνα προκαλούν και θανατηφόρα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, φέρεται να ευθύνονται για περίπου 10.000 ατυχήματα τους ιταλικούς δρόμους τον χρόνο, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που αγριογούρουνα έχουν τραυματίσει σοβαρά ή ακόμη και σκοτώσει ανθρώπους που έτυχε να βρεθούν στο διάβα τους.

Η πιο συχνή αιτία για την εμφάνιση τους σε πόλεις είναι η αναζήτηση τροφής, με πολλά να έχουν θεαθεί το τελευταίο διάστημα να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια διάφορων αστικών περιοχών. Μάλιστα, οι πληθυσμοί τους σε ορισμένες περιοχές της χώρας έχουν αυξηθεί τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τον μεγαλύτερο αγροτικό συνεταιρισμό της χώρας να ζητάει μέχρι και την επέμβαση του στρατού για τον έλεγχο της ταραχώδους παρουσίας τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή