ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Δημοσίευσε χάρτες με κρησφύγετα της Χαμάς

israil-dimosieyse-chartes-me-krisfygeta-tis-chamas-561365605

Στοιχεία, που όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν την ακρίβεια των στόχων των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων αλλά και το γεγονός πως η Χαμάς σκόπιμα και συστηματικά τοποθετεί στρατιωτικούς στόχους σε περιοχές όπου υπάρχουν για παράδειγμα σχολεία ή νοσοκομεία, εκμεταλλευόμενη τους αμάχους και εκθέτοντάς τους σε κίνδυνο, έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραήλ. 

Όπως αναφέρει «οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και ειδικά η Πολεμική Αεροπορία, δίνουν υπέρτατη σημασία στην ακρίβεια και στον περιορισμό της ζημιάς στους πολίτες».

«Όταν σχεδιάζουμε έναν στόχο, αφιερώνουμε μεγάλο χρόνο αλλά και πόρους για την προετοιμασία της επίθεσης ενώ χρησιμοποιούμε, όπου είναι εφικτό, διάφορα εργαλεία μεταξύ των οποίων η έγκαιρη προειδοποίηση, η ρίψη μη εκρηκτικών μηχανισμών στις στέγες σπιτιών, προκειμένου να δοθεί σήμα στους κατοίκους και να προλάβουν να τα εγκαταλείψουν έγκαιρα αλλά και μια ποικιλία επαγγελματικών υπολογισμών που διεξάγονται από τη διεύθυνση ανάλυσης επιχειρήσεων και τη διεύθυνση σχεδιασμού».

Όπως εξηγεί η ισραηλινή πλευρά, η χρήση αυτών των μέσων ποικίλλει ανάλογα με το είδος του στόχου, τις αναμενόμενες παράπλευρες απώλειες και τα διαθέσιμα αποθέματα τη δεδομένη στιγμή. Καταλήγει λέγοντας, ότι «παρόλο που η Χαμάς διακινδυνεύει τους ίδιους τους πολίτες, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τις προσπάθειες να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες μεταξύ των πολιτών εξακολουθώντας να πλήττουν τους στόχους τρομοκρατίας της Χαμάς». 

Οι χάρτες που ακολουθούν απεικονίζουν την ακρίβεια του στόχου στις τοποθεσίες όπου βρίσκονται τα ανοίγματα των τούνελ της Χαμάς σε πυκνοκατοικημένες περιοχές καθώς και το πριν και το μετά της επίθεσης των ισραηλινών δυνάμεων. 

israil-dimosieyse-chartes-me-krisfygeta-tis-chamas0

israil-dimosieyse-chartes-me-krisfygeta-tis-chamas2

Οι επόμενες φωτογραφίες, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ισραήλ, απεικονίζουν κρυμμένες τοποθεσίες από όπου η Χαμάς εκτοξεύει τις ρουκέτες στις περιοχές Χαν Γιουνίς, και Μπέιτ Χανούν δίπλα σε σπίτια αμάχων.

israil-dimosieyse-chartes-me-krisfygeta-tis-chamas4

israil-dimosieyse-chartes-me-krisfygeta-tis-chamas6

Τέλος, σε αυτό το βίντεο ακούγεται ο πιλότος ισραηλινού αεροσκάφους να συνομιλεί με το κέντρο ελέγχου για το εάν υπάρχουν παιδιά στην περιοχή όπου σχεδιάζεται επίθεση, ενδεχόμενο που «παγώνει» κάθε επόμενη κίνηση.