Χίθροου και British Airways καλούν τη Βρετανία να προσθέσει και άλλες χώρες στην «πράσινη λίστα»

Χίθροου και British Airways καλούν τη Βρετανία να προσθέσει και άλλες χώρες στην «πράσινη λίστα»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκκληση στην βρετανική κυβέρνηση να χαλαρώσει και άλλους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, απηύθυναν οι επικεφαλής της British Airways και του αεροδρομίου του Χίθροου, του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας.

«Είναι σαφές σε μας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι στην πράσινη λίστα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BA Σον Ντόιλ, ενώ ο επικεφαλής του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Καγιέ δήλωσε ότι στη λίστα θα πρέπει να προστεθεί η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία.

Από τη Δευτέρα, η Βρετανία απελευθέρωσε τα ταξίδια σε 12 μόνο χώρες του εξωτερικού, χωρίς την υποχρέωση καραντίνας των επιβατών με την επιστροφή τους στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως εκτός της «πράσινης λίστας» της Αγγλίας έμεινε η Ελλάδα, εξέλιξη άκρως αρνητική για τον τουριστικό κλάδο της χώρας, ο οποίος είχε «επενδύσει» αρκετά στους ταξιδιώτες από το νησί.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, η οποία δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, οι Άγγλοι τουρίστες θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα από σήμερα σε Πορτογαλία, Γιβραλτάρ, Ισραήλ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Νησιά Φερόε και Φόκλαντ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή