Ισραήλ: Σειρήνες ήχησαν κοντά στα σύνορα με Λίβανo

Ισραήλ: Σειρήνες ήχησαν κοντά στα σύνορα με Λίβανo

Σειρήνες της αεράμυνας που προειδοποιούν για επίθεση ρουκέτες ήχησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα της χώρας με τον Λίβανο, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρήνες της αεράμυνας που προειδοποιούν για επίθεση ρουκέτες ήχησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα της χώρας με τον Λίβανο, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν πως έξι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να φτάσουν την ισραηλινή επικράτεια.

O ισραηλινός στρατός είπε πως ανταπέδωσε με βομβαρδισμούς του πυροβολικού.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 TV μετέδωσε πως ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή.

Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Νέα έκτακτη και κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με αντικείμενο την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, ανακοίνωσε η νορβηγική διπλωματική αποστολή με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Επίθεση Ερντογάν κατά Μπάιντεν: Έχει «ματωμένα χέρια»

Οι ΗΠΑ αντιτέθηκαν τη Δευτέρα, για τρίτη φορά σε μία εβδομάδα, στην υιοθέτηση δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύρραξη, η οποία καλούσε στον «τερματισμό της βίας» και την «προστασία των αμάχων, ιδίως των παιδιών», σύμφωνα με διπλωμάτες.

Το κείμενο, το οποίο συνέταξαν η Κίνα, η Τυνησία και η Νορβηγία υποβλήθηκε ενώπιον των 15 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οι ΗΠΑ ανέφεραν πως «δεν μπορούν να στηρίξουν προς το παρόν μια δήλωση» του Συμβουλίου Ασφαλείας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διπλωμάτης.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Επίσκεψη Δένδια σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά εδάφη

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή