Ιταλία: Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων

Ιταλία: Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων

Τη βαθμιαία χαλάρωση των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βαθμιαία χαλάρωση των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση τη Δευτέρα.

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, στο εξής θα ξεκινά στις 11 (και όχι στις 10 το βράδυ) και θα λήγει στις 5 το πρωί. Από τις 7 Ιουνίου οι πολίτες θα «κερδίσουν» άλλη μια ώρα, με έναρξη της απαγόρευσης τα μεσάνυχτα και τις 21 Ιουνίου οι κάτοικοι της χώρας θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα όλο το εικοσιτετράωρο.

Από την 1η Ιουνίου, θα μπορεί, κανείς, να καταναλώνει φαγητά και ροφήματα και στο εσωτερικό των καφέ και εστιατορίων. Τα εμπορικά κέντρα θα μένουν ανοικτά και τα σαββατοκύριακα από τις 22 Μαίου, ενώ τα γυμναστήρια θα ξαναλειτουργήσουν στις 24 Μαίου.

Οι κλειστές πισίνες θα ξανανοίξουν την 1η Ιουλίου. Από την 1η Ιουνίου σε ανοικτούς χώρους και από την 1η Ιουλίου σε κλειστούς, θα επιτρέπεται η παρουσία κοινού σε αθλητικές διοργανώσεις, αλλά μόνον καλύπτοντας μέχρι το 25% επί του συνόλου των θέσεων.

Στην Ιταλία, τα μπίνγκο και τα καζίνο θα σηκώσουν ρολά πάντα την 1η Ιουλίου. Στις 15 Ιουνίου θα μπορεί να επισκεφθεί, κανείς, ξανά πάρκα οργανωμένης διασκέδασης και δελφινάρια, ενώ οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα ξεκινήσουν και πάλι την δραστηριότητά τους την πρώτη ημέρα του Ιουλίου.

Οι δεξιώσεις, μετά από θρησκευτικούς και πολιτικούς γάμους θα επιτραπούν στις 15 Ιουνίου, αλλά οι καλεσμένοι πρέπει να φέρουν μαζί τους, «πράσινη κάρτα» που να πιστοποιεί ότι έχουν εμβολιασθεί, έχουν ιαθεί από τον κορονοϊό ή έχουν κάνει μοριακό τεστ.

Προς το παρόν, παραμένουν κλειστά, τέλος, κλαμπ, ντίσκο και αίθουσες χορού που βρίσκονται τόσο σε ανοικτούς, όσο και σε κλειστούς χώρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή