Κορωνοϊός: Κανονικότητα με αστερίσκους στη Βρετανία

Κορωνοϊός: Κανονικότητα με αστερίσκους στη Βρετανία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στην κανονικότητα και επαγρύπνηση για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού είναι τα δύο στοιχεία που προσπαθεί να εξισορροπήσει η βρετανική κυβέρνηση. Οπως ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δεν αποκλείεται να αναβληθεί η κατάργηση των μέτρων της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της διατήρησης απόστασης ενός μέτρου, η απελευθέρωση του αριθμού των προσκεκλημένων στους γάμους κ.ο.κ., εξαιτίας της έξαρσης κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης που καταγράφεται σε κάποιες περιοχές. Επίσης, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο επιστροφής σε τοπικά lockdowns όταν και όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

Η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, ανησυχεί όχι μόνο για την έξαρση κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης σε άτομα που διστάζουν να εμβολιαστούν, αλλά και σε όσους έχουν κάνει μόνο μία δόση εμβολίου ή ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους χωρίς να επιτευχθεί υψηλό ποσοστό ανοσίας. Κάτι τέτοιο θα αυξήσει τις νοσηλείες και την πίεση στο ΕΣΥ, «κάτι που θέλουμε να αποτρέψουμε», κατέληξε.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της British Airways Σον Ντόιλ και ο υπεύθυνος του αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου Τζον Χόλαντ Κέι απηύθυναν έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ευρύτερο άνοιγμα του τουρισμού, περιλαμβάνοντας στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Καραϊβική. Ταυτόχρονα ζητήσαν την απλοποίηση των υγειονομικών ελέγχων προκειμένου κάποιος να ταξιδέψει.

Οι φαρμακοβιομηχανίες GlaxoSmithKline και Sanofi ανακοίνωσαν ότι τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής φάσης 2 του εμβολίου τους είναι ικανοποιητικά, καθώς διαπιστώθηκε ισχυρή παραγωγή εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, χωρίς να διαπιστωθούν παρενέργειες. Στόχος τους είναι η διάθεση του εμβολίου πριν από τα τέλη της χρονιάς.

Τέλος, επιστρέφει με δριμύτητα στην Ασία ο κορωνοϊός. Η Ταϊβάν, μια από τις χώρες που διαχειρίστηκε με εξαιρετική επιτυχία τα προηγούμενα πανδημικά κύματα, κατέγραψε χθες περισσότερα από 350 κρούσματα, αριθμό-ρεκόρ για τέταρτη συνεχή ημέρα, και η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς. Η Ταϊλάνδη ανέφερε 9.635 νέα κρούσματα, τις περισσότερες ημερήσιες λοιμώξεις από την αρχή της πανδημίας. Κινητήρας της πανδημικής έξαρσης φαίνεται ότι είναι τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ενώ στη Μαλαισία καταγράφηκαν οι περισσότεροι ημερήσιοι θάνατοι (45) μέχρι στιγμής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή