Μπιλ Γκέιτς: Η εξωσυζυγική σχέση με υπάλληλο της Microsoft

Μπιλ Γκέιτς: Η εξωσυζυγική σχέση με υπάλληλο της Microsoft

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΑΤΛ. Η εσωτερική έρευνα που διέταξε η Microsoft ύστερα από καταγγελία υπαλλήλου για ερωτική της σχέση με τον Μπιλ Γκέιτς το 2000, έδωσε την αφορμή για την παραίτηση του Γκέιτς από την ηγεσία της εταιρείας στα τέλη του 2019.

Την ίδια ώρα, οι «Tάιμς της Νέας Υόρκης» αποκάλυψαν στο κυριακάτικο φύλλο τους ότι η Μελίντα Γκέιτς ζήτησε τη λύση του γάμου της με τον Μπιλ, μετά τις αποκαλύψεις για τη στενή φιλία που συνέδεε τον ιδρυτή της Microsoft με τον προαγωγό και παιδεραστή Τζέφρι Επσταϊν.

«Η εσωτερική έρευνα οδήγησε το διοικητικό συμβούλιο στην απόφαση ότι ο κ. Γκέιτς δεν μπορούσε πια να βρίσκεται στην προεδρία της εταιρείας Microsoft. Ο κ. Γκέιτς υπέβαλε την παραίτησή του πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας», ανέφερε σε άρθρο της η εφημερίδα Wall Street Journal. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει: «Η Microsoft δέχθηκε καταγγελία το 2019 για προσπάθεια του Μπιλ Γκέιτς να συνάψει ερωτικό δεσμό με υπάλληλο της εταιρείας το 2000. Η αρμόδια επιτροπή ερεύνησε το θέμα, με τη βοήθεια ανεξάρτητης δικηγορικής εταιρείας, ενώ η Microsoft προσέφερε κάθε βοήθεια στην καταγγέλλουσα». Ο Γκέιτς παραιτήθηκε επίσης από το διοικητικό συμβούλιο της χρηματιστηριακής εταιρείας Berkshire Hathaway, ιδιοκτησίας του Αμερικανού επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ. Σε δελτίο Τύπου, που εστάλη στην αμερικανική εφημερίδα, εκπρόσωπος του Γκέιτς υπογραμμίζει: «Υπήρξε πράγματι μία εξωσυζυγική σχέση πριν από 20 χρόνια. Η σχέση έληξε συναινετικά. Η απόφαση του Μπιλ να μετακινηθεί στα φιλανθρωπικά του ιδρύματα δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό αυτό».

Στο άρθρο των Times, ο Γκέιτς εμφανίζεται να έχει μακρά ιστορία απρεπούς συμπεριφοράς απέναντι σε γυναίκες με τις οποίες συνεργάστηκε. Φέρεται να παρενόχλησε πολλές εργαζόμενες στη Microsoft, αλλά και στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Bill and Melinda Gates». «Η αναπαραγωγή τέτοιων ψευδών γύρω από τα αίτια, τις συνθήκες και το χρονοδιάγραμμα του διαζυγίου του Μπιλ Γκέιτς είναι ιδιαίτερα λυπηρή», ανέφερε ο εκπρόσωπος του μεγιστάνα της πληροφορικής. 

Ο Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με προσωπική περιουσία που υπερβαίνει τα 130 δισ. δολάρια. Η ανακοίνωση του διαζυγίου με τη σύζυγό του Μελίντα, ύστερα από 27 χρόνια έγγαμου βίου, έστρεψε τα φώτα του σκανδαλοθηρικού Τύπου πάνω στον Γκέιτς. Η Μελίντα Γκέιτς φέρεται να μην ανέχθηκε τη φιλία του πρώην συζύγου της με τον Τζέφρι Επσταϊν, η οποία συνεχίστηκε και μετά την καταδίκη του χρηματιστή για εκμετάλλευση ανήλικων –ακόμη και 14χρονων– κοριτσιών. Επίσης ο 65χρονος Γκέιτς είχε προειδοποιήσει εδώ και χρόνια για τους κινδύνους πανδημίας, προωθώντας την έρευνα για εμβόλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή