Και ο ιατρικός σύλλογος του Τόκιο κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών

Και ο ιατρικός σύλλογος του Τόκιο κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο εμπόδιο αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, καθώς ο ιατρικός σύλλογος της ιαπωνικής πρωτεύουσας ένωσε την ισχυρή φωνή του με αυτές της πλειονότητας του πληθυσμού της χώρας, ζητώντας να μη διεξαχθεί η διοργάνωση το καλοκαίρι.

Σε επιστολή δραματικού ύφους προς τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, ο σύλλογος που εκπροσωπεί περί τους 6.000 ιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας ανέφερε ότι τα νοσοκομεία στο Τόκιο είναι γεμάτα ασθενείς και δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χωρητικότητα λόγω του νέου κύματος του κορωνοϊού που μαστίζει τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

«Ζητούμε μετ’ επιτάσεως να πείσουν οι αρχές τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι δύσκολη και πρέπει να πάρει την απόφαση να ακυρώσει τους Αγώνες», ανέφεραν οι γιατροί του Τόκιο στην επιστολή με ημερομηνία 14ης Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη:

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Ιαπωνία, και ειδικά στο Τόκιο, έχει φέρει στα όριά του το σύστημα υγείας, με την ιαπωνική πρωτεύουσα να είναι στο τρίτο της λόκνταουν μέχρι τουλάχιστον τις 31 Μαΐου.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο προγραμματίζεται για τις 23 Ιουλίου, αν και δύο αγωνίσματα θα εκκινήσουν και δύο ημέρες νωρίτερα.

Στην επιστολή των γιατρών τονίζεται ότι η καλοκαιρινή άνοδος της θερμοκρασία αναμένεται να επιτείνει την πίεση στο σύστημα υγείας με τις θερμοπληξίες που παρατηρούνται κάθε χρόνο, και προστίθεται πως «εάν οι Ολυμπιακοί συμβάλουν στην αύξηση των θανάτων η Ιαπωνία θα φέρει τεράστια ευθύνη».

Η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών κατά της διεξαγωγής των Αγώνων φέτος έχει συγκεντρώσε ήδη εκατοντάδες χιλιάδες ονόματα Ιαπώνων που φοβούνται ότι η φιλοξενία της διοργάνωσης θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στη χώρα, κι ενώ μόνο το 3,5% του πληθυσμού έχει προς το παρόν εμβολιαστεί.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή