ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 67χρονη έλαβε κατά λάθος τέσσερις δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Πρόκειται για το δεύτερο συμβάν μέσα σε μια εβδομάδα

Ιταλία: 67χρονη έλαβε κατά λάθος τέσσερις δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Άλλη μία περίπτωση χορήγησης παραπάνω δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού καταγράφηκε στην Ιταλία, όπου μετά την 23χρονη απόφοιτη ψυχολογίας, μια γυναίκα 67 ετών έλαβε κατά λάθος τέσσερις δόσεις του σκευάσματος της Pfizer.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μελέτη για τον συνδυασμό AstraZeneca – Pfizer

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, το περιστατικό συνέβη και πάλι στην περιφέρεια της Τοσκάνης, αυτή την φορά στην πόλη του Λιβόρνο.

«Κατάλαβαν αμέσως ότι έγινε λάθος. Χρησιμοποίησαν σχεδόν όλη τη φιάλη του εμβολίου, χωρίς να την αραιώσουν», είπε η 67χρονη στους δημοσιογράφους. Το λάθος, οφείλεται σε απροσεξία της νοσοκόμας, που ετοίμασε τη σύριγγα του εμβολίου.

Η υπεύθυνη του τοπικού νοσοκομείου τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, αλλά η γυναίκα παραμένει στο νοσοκομείο, υπό παρακολούθηση. Οι γιατροί προσθέτουν ότι «πιθανώς, στην 67χρονη θα μπορέσει να χορηγηθεί κανονικά η δεύτερη δόση».

Την ίδια ώρα η κατάσταση της υγείας της 23χρονης, η οποία στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας έλαβε κατά λάθος παραπάνω δόσεις εμβολίου, έως τώρα δεν προκαλεί ανησυχία.