Διευκρινίσεις Φάουτσι για τις μάσκες

Διευκρινίσεις Φάουτσι για τις μάσκες

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις προκειμένου να λυθούν οι απορίες, τις οποίες προκάλεσε στους Αμερικανούς η άδεια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) να βγάλουν τη μάσκα όσοι ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους, προσπάθησε να δώσει ο δρ Αντόνι Φάουτσι. Οπως υπογράμμισε, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί π.χ. σε ένα κατάστημα ποιοι έχουν πράγματι εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Είναι, λοιπόν, λογικό η χρήση μάσκας να εξακολουθήσει σε επιχειρήσεις, καταστήματα κ.ο.κ. Πρόσθεσε, επίσης, ότι και τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί οφείλουν να φορούν μάσκα στους κλειστούς χώρους. Ηδη, σε όλο τον κόσμο σταδιακά δρομολογούνται οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 και σε ανηλίκους. Η Σιγκαπούρη, που βρίσκεται εν μέσω ακόμη ενός πανδημικού κύματος, ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, όπως έχουν ήδη κάνει ο Καναδάς και οι ΗΠΑ. 

Θετική εξέλιξη για τα εμβολιαστικά προγράμματα στην Ευρώπη αποτελεί η διαπίστωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech μπορεί να διατηρηθεί επί πολύ περισσότερο χρόνο –από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί– στο ψυγείο. Ειδικότερα, ο ΕΜΑ διαπίστωσε ότι τα φιαλίδια του εμβολίου που δεν έχουν ανοιχθεί μπορούν να διατηρηθούν αναλλοίωτα σε θερμοκρασίες 2 – 8 βαθμών Κελσίου επί ένα μήνα, και όχι για μόλις πέντε ημέρες όπως οι ειδικοί πίστευαν.

Ισπανική μελέτη, επίσης, διαπίστωσε ότι η συνδυαστική χορήγηση εμβολίων (πρώτη δόση ΑstraZeneca και δεύτερη Pfizer/BioNTech) είναι ασφαλής και αποτελεσματική. Μια διαφορετική συμβολή του εμβολιασμού κατά της COVID-19 αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 800 πάσχοντες από «μακρά COVID». Οπως διαπιστώθηκε, το 57% αυτών που εμβολιάστηκαν με κάποιο εμβόλιο mRNA (Pfizer/BioNTech, Μοderna) ανέφερε σημαντική ύφεση των συμπτωμάτων του. 

Η Ινδία χθες κατέγραψε τους περισσότερους θανάτους σε 24 ώρες από την αρχή της πανδημίας με 4.329 νεκρούς. Ρεκόρ θανάτων και στη Μαλαισία, για δεύτερη συνεχή ημέρα, ενώ η Ταϊβάν βιώνει τη μεγαλύτερη έξαρση κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή