Παραιτήθηκε η νοσηλεύτρια του Μπόρις Τζόνσον

Παραιτήθηκε η νοσηλεύτρια του Μπόρις Τζόνσον

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η νοσηλεύτρια που φρόντιζε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, όταν αυτός ασθένησε βαριά με COVID-19, παραιτήθηκε. Ο λόγος είναι η «έλλειψη σεβασμού» που επέδειξε η κυβέρνηση προς το ΕΣΥ και τους εργαζομένους σε αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian. 

Η Τζένι Μακ Γκι, η οποία βρέθηκε νυχθημερόν στο πλευρό του πρωθυπουργού όσο εκείνος νοσηλευόταν στην εντατική, αποκάλυψε ότι το επιτελείο του Τζόνσον επιχείρησε να την εντάξει σε μια φωτογραφία αποθέωσης του πρωθυπουργού, ενώ η ίδια θεωρούσε ότι επρόκειτο για μια διακριτική ευχαριστήρια συνάντησή του με το προσωπικό που τον φρόντισε. «Δεν παίρνουμε πίσω ούτε τον σεβασμό ούτε την ανταμοιβή που αξίζουμε. Εχω σιχαθεί. Και έτσι υπέβαλα την παραίτησή μου», είπε η Μακ Γκι, σχολιάζοντας την προτεινόμενη από την κυβέρνηση αύξηση 1% για το προσωπικό του ΕΣΥ. Επιπλέον, εμφανίστηκε ιδιαιτέρως επικριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διάρκεια της πανδημίας.

«Πολλοί νοσηλευτές αισθάνθηκαν ότι η κυβέρνηση δεν ήταν αποτελεσματική στη διαχείριση: αναποφασιστικότητα, τα ανάμεικτα μηνύματα. Ηταν πολύ εκνευριστικό». Οι επίμαχες δηλώσεις της έγιναν στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ του Channel 4, που θα μεταδοθεί στις 24 Μαΐου για τους 15 μήνες με την COVID-19 στη Βρετανία. 

Η προβολή συμπίπτει με την πρώτη επέτειο από την αποκάλυψη των εφημερίδων Guardian και Daily Mirror ότι ο στενός συνεργάτης του Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, παραβίασε τους κανόνες του lockdown, γεγονός που αποτέλεσε σημείο καμπής στην αίσθηση αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής που είχε επιδείξει έως τότε το Ηνωμένο Βασίλειο κατά το πρώτο lockdown. 

Η Μακ Γκι, προϊσταμένη στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας του Λονδίνου, περιέγραψε πώς βρήκε τον πρωθυπουργό όταν έφτασε στη δουλειά της. «Γύρω του υπήρχαν πολλοί ασθενείς, ορισμένοι εκ των οποίων πέθαιναν. Θυμάμαι που τον είδα και σκέφτηκα ότι φαίνεται πολύ πολύ άσχημα. Είχε διαφορετικό χρώμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή