O φόβος στέλνει τους Κινέζους στα εμβολιαστικά κέντρα (εικόνες)

O φόβος στέλνει τους Κινέζους στα εμβολιαστικά κέντρα (εικόνες)

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα φοβάται την εμφάνιση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα όπου γεννήθηκε η πανδημία, λόγω των μεταλλάξεων στους δυτικούς γείτονές της (Ινδία και Νεπάλ) και σπεύδει να εμβολιάσει με ταχύτατους ρυθμούς τον τεράστιο πληθυσμό της.

Έτσι μέσα σε εννέα ημέρες η Κίνα προχώρησε στον εμβολιασμό περίπου 100 εκατομμυρίων πολιτών με τα εμβόλια που η ίδια παράγει, φθάνοντας τα 406 εκατομμύρια εμβολιασμών μέχρι και τη Δευτέρα, με βάση τα στοιχεία που έδωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

O φόβος στέλνει τους Κινέζους στα εμβολιαστικά κέντρα (εικόνες)-1
Φωτ.: Reuters

Όπως σχολιάζει η κινεζική εφημερίδα China Daily, πλέον η Κίνα πλησιάζει τους ρυθμούς των άλλων ανεπτυγμένων χωρών, ξεπερνώντας σε απόλυτους αριθμούς τους εμβολιασμούς των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γερμανίας μαζί!

Βεβαίως τα 406 εκατ. εμβολιασμών που έχουν ήδη γίνει δεν καλύπτουν ούτε το ένα τρίτο του κινεζικού πληθυσμού των 1,4 δισεκ. κατοίκων, αλλά η κρατική πίεση για εμβολιασμούς δείχνει ότι σύντομα θα υπάρχει επαρκής κάλυψη ειδικά στους αστικούς πληθυσμούς.

Ειδικά στο Πεκίνο, σχεδόν το 80% των ενηλίκων έχει ήδη λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global Times.

Ωστόσο επίσης επισημαίνει το CΝΝ, πέρα από την πίεση των κρατικών και τοπικών αρχών την αυξημένη ροή των εμβολιασμών ενισχύει και ο παράγοντας φόβος τον τελευταίο καιρό.

O φόβος στέλνει τους Κινέζους στα εμβολιαστικά κέντρα (εικόνες)-2
Φωτ.: Reuters

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μέρα που ανακοινώνεται στη χώρα ένα νέο τοπικό ξέσπασμα ορισμένων δεκάδων μόνο κρουσμάτων, στη χώρα γίνονται ουρές για εμβολιασμό την επόμενη μέρα. Όπως δείχνουν μάλιστα οι φωτογραφίες, στις ουρές παρατηρείται έντονος συνωστισμός.

Πηγή: CNN, China Daily, Global Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή