Εκατομμύρια Βρετανοί σπεύδουν να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους

Εκατομμύρια Βρετανοί σπεύδουν να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια θέση στον ήλιο έχουν κρατήσει ήδη πολλοί Βρετανοί, καθώς 5 εκατ. υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν κιόλας κλείσει διακοπές σε χώρες της πορτοκαλί λίστας του Ηνωμένου Βασιλείου όπως η Ελλάδα, ενώ η κορυφαία αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair προσφέρει θέσεις με κόστος 6 ευρώ ανά διαδρομή για προορισμούς όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

Η εφημερίδα Daily Mail αναφέρει την Τετάρτη ότι εκατομμύρια Βρετανών σπεύδουν να εκμεταλλευθούν τις χαμηλές τιμές στην ταξιδιωτική και την τουριστική αγορά και έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια για προορισμούς που βρίσκονται προς το παρόν στη λίστα των χωρών από τις οποίες οι ταξιδιώτες πρέπει προς το παρόν να περάσουν από καραντίνα στην επιστροφή τους.

Ωστόσο οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι σε μερικές εβδομάδες οι περισσότερες χώρες της πορτοκαλί λίστας θα περάσουν στην πράσινη λίστα, κι έτσι φροντίζουν από τώρα να εξασφαλίσουν χαμηλές τιμές για τα εισιτήριά τους. Κι αυτό παρότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καλεί τους πολίτες να μην ταξιδέψουν μέχρι την αναθεώρηση της πράσινης λίστας.

Διαβάστε ακόμη:

Από την Τετάρτη η ιρλανδική εταιρία Ryanair προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο αυτό και προσφέρει αεροπορικές θέσεις έναντι πέντε μόνο λιρών (χωρίς τους φόρους) για απλή μετάβαση τον Ιούνιο σε προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Βαρκελώνη κλπ.

H προσφορά που απαυθύνεται μόνο σε κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου αφορά κρατήσεις που θα γίνουν αποκλειστικά την Τετάρτη και την Πέμπτη, σύμφωνα με τις διαφημιστικές καταχωρίσεις της αεροπορικής εταιρίας.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βρετανία ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης διαβεβαίωσε ότι σύντομα η Ελλάδα θα ενταχθεί και αυτή στην πράσινη λίστα, όπου προς το παρόν από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Βρετανούς βρίσκεται μόνο η Πορτογαλία.

Πηγή: Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή