Παραιτήθηκε υπουργός της Γερμανίας λόγω «προβλημάτων» με το διδακτορικό της

Παραιτήθηκε υπουργός της Γερμανίας λόγω «προβλημάτων» με το διδακτορικό της

Η 43χρονη Φραντσίσκα Γκίφεϊ παραμένει υποψήφια του SPD για την Δημαρχία του Βερολίνου στις κρατιδιακές εκλογές στις 26 Σεπτεμβρίου.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η υπουργός Οικογένειας της Γερμανίας, Φραντσίσκα Γκίφεϊ, λόγω των «προβλημάτων» που διαπιστώθηκαν σε σχέση με την διδακτορική διατριβή της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Focus, η 43χρονη σοσιαλδημοκράτης (SPD), η οποία είναι Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του Βερολίνου και υποψήφια Δήμαρχος – Κυβερνήτης του κρατιδίου της πρωτεύουσας, γνωρίζει ήδη ότι το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου έχει αποφασίσει να αφαιρέσει τον διδακτορικό τίτλο της, ο οποίος της απονεμήθηκε το 2010.

Τον Φεβρουάριο του 2019 έγινε γνωστό για πρώτη φορά ότι η διατριβή της εξεταζόταν από το Πανεπιστήμιο, λόγω υποψίας για λογοκλοπή.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε στο τέλος του ίδιου έτους με διατύπωση μομφής και η κυρία Γκίφεϊ ανακοίνωσε έναν χρόνο αργότερα ότι στο εξής δεν επιθυμούσε να χρησιμοποιεί τον τίτλο.

Η έρευνα ωστόσο επαναλήφθηκε και κατέληξε στην ακύρωση του διδακτορικού της τίτλου.

Σύμφωνα πάντως με την εκπρόσωπο του SPD Βερολίνου Κλαούντια Κίντσερ, η Φραντσίσκα Γκίφεϊ παραμένει υποψήφια του κόμματος για την Δημαρχία στις κρατιδιακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν μαζί με τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στις 26 Σεπτεμβρίου. Στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις το SPD βρίσκεται στην δεύτερη θέση, περίπου τρεις μονάδες πίσω από τους Πράσινους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή