Οι Βρετανοί αψηφούν την οδηγία Τζόνσον – Περιζήτητοι οι «απαγορευμένοι» προορισμοί

Οι Βρετανοί αψηφούν την οδηγία Τζόνσον – Περιζήτητοι οι «απαγορευμένοι» προορισμοί

Οι Βρετανοί κλείνουν διακοπές στη Μάλαγα, την Ιμπιζα και τα Κανάρια Νησιά αλλά και σε ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη και η Κως.

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες, στο πλαίσιο του συστήματος του «φωτεινού σηματοδότη» που χωρίζει τους τουριστικούς προορισμούς σε πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες χώρες, να μην επισκεφθούν χώρες που δεν επιτρέπεται, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 

Διαβάστε επίσης

Η ΕΕ ανοίγει τα σύνορα για εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Η τοποθέτηση αυτή ήρθε με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσει πλέον το πράσινο φως για το άνοιγμα των συνόρων στους εμβολιασμένους πολίτες και την ώρα που πέντε εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες έσπευσαν να κλείσουν εισιτήρια για καλοκαιρικές διακοπές σε ευρωπαϊκούς προορισμούς με πτήσεις της Ryanair στην τιμή ακόμη και των πέντε λιρών.

Μεταξύ των προορισμών για τους οποίους θα πετάξουν τα αεροσκάφη της Ryanair είναι η Βαρκελώνη, το Δουβλίνο, η Κέρκυρα και το Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο η Πορτογαλία βρίσκεται στην «πράσινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Μπόρις Τζόνσον είπε απευθυνόμενος στους πολίτες ότι όποιος παραβιάζει την καραντίνα ή την υποβολή σε τεστ θα τιμωρείται με σοβαρά πρόστιμα που μπορεί να ανέλθουν ακόμη και στο ποσό των 10.000 στερλινών. 

Η προειδοποίηση αυτή δεν φάνηκε να πτοεί τους ταξιδιώτες που «διψούν» για δημοφιλείς τοποθεσίες, καθώς μόνο τη Δευτέρα, περισσότερες από 150 πτήσεις αναχώρησαν από τη Βρετανία για τους πορτοκαλί προορισμούς (Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, ΗΠΑ κ.ά.).

Όπως αποκαλύπτει επίσης η DailyMail, η Tui που είναι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στη Βρετανία, έχει αναφέρει αύξηση στις πωλήσεις για «απαγορευμένες» χώρες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Οι περισσότεροι πελάτες κλείνουν διακοπές στη Μάλαγα, την Ιμπιζα και τα Κανάρια Νησιά αλλά και σε ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη και η Κως.

Τη σύγχυση έχει επιτείνει το γεγονός ότι υπουργός της κυβέρνησης Τζόνσον ανέφερε ότι τα ταξίδια στους προορισμούς που δεν βρίσκονται στην «πράσινη λίστα» δεν είναι «παράνομα» και ότι ουσιαστικά οι προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού έχουν τη μορφή οδηγίας και επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στους πολίτες ότι θα πράξουν το σωστό.

Την ίδια ώρα, ταξιδιωτικές εταιρείες αναφέρουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος στο γιατί επιμένει οι πολίτες να μην πάνε οπουδήποτε αλλού πέρα από την Πορτογαλία, στην Ευρώπη. 

Το μέτρο της Ε.Ε. θα αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες (και με τις δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer, Moderna και AstraZeneca, και τη μία δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson) και ικανοποιεί το σχετικό αίτημα τόσο της ελληνικής όσο και πολλών άλλων κυβερνήσεων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες στη Ρόδο

Την ίδια ώρα, οι πρώτοι 180 Βρετανοί τουρίστες έφθασαν στη Ρόδο σήμερα, στη 1 μετά το μεσημέρι, με δύο πτήσεις της TUI από Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ (αναμένεται άλλη μία πτήση στις 5:30 το απόγευμα από Λονδίνο με άλλους 79 επιβάτες), παρά τους περιορισμούς που ισχύουν και τις προτροπές της κυβέρνησης τους να αποφεύγουν χώρες ενταγμένες στην πορτοκαλί λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως η Ελλάδα, λόγω της πανδημίας.

«Κανείς περιορισμός και καμία καραντίνα δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να επισκεφθούμε το αγαπημένο μας νησί και να απολαύσουμε τον ήλιο, τη θάλασσα, το καλό φαγητό, όπως κάνουμε για 20 και πλέον χρόνια, μα πάνω απ΄ όλα να δούμε και πάλι τους φίλους μας και να χαρούμε τη ροδίτικη φιλοξενία» ανέφεραν σε δηλώσεις τους οι πρώτοι Βρετανοί που αφίχθησαν στη Ρόδο.

Οι Βρετανοί αψηφούν την οδηγία Τζόνσον – Περιζήτητοι οι «απαγορευμένοι» προορισμοί-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή