Η ομογενής σωματοφύλακας της Μισέλ Ομπάμα και τα ρατσιστικά σχόλια κατά της πρώτης κυρίας

Η ομογενής σωματοφύλακας της Μισέλ Ομπάμα και τα ρατσιστικά σχόλια κατά της πρώτης κυρίας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις πιο δυσάρεστες πλευρές της προηγούμενης δουλειάς της ως πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (Secret Service) αποκάλυψε στο Insider η Ελληνοαμερικανίδα Εύη Πούμπουρα, η οποία υπηρέτησε στη συγκεκριμένη υπηρεσία υπό τους προέδρους Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον, Τζορτζ Μπους Τζρ. και Μπαράκ Ομπάμα. Επιφορτισμένα με την προστασία του Αμερικανού προέδρου και άλλων υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων, καθώς και των οικογενειών τους, τα μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας οφείλουν να «γίνονται η σκιά» των προσώπων που προστατεύουν, βλέποντας ό, τι συμβαίνει γύρω τους ανά πάσα στιγμή.

⇒ Διαβάστε επίσης: Secret Service: Οι μυστικές αδυναμίες μιας πανίσχυρης υπηρεσίας

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του τελευταίου, η Εύη Πούμπουρα υπηρέτησε στο τμήμα προστασίας του προεδρικού ζεύγους, έχοντας την ευθύνη για την ασφάλεια του προέδρου Ομπάμα και της συζύγου του και πρώτης κυρίας, Μισέλ. Όπως λοιπόν γράφει στα απομνημονεύματα της, «Becoming Bulletproof», κάτι που την ενοχλούσε εξαιρετικά και την εξόργιζε όταν υπηρετούσε στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ήταν τα ρατσιστικά σχόλια που άκουγε (ή έβλεπε) η πρώτη κυρία.

«Όντας η πρώτη μαύρη πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, η Μισέλ Ομπάμα έπρεπε να υπομείνει διάφορα υποτιμητικά σχόλια που καμία από τις προκατόχους της δεν είχε αντιμετωπίσει», γραφεί χαρακτηριστικά η ομογενής και προσθέτει: «Ήμουν στην υπηρεσία προστασίας της όταν πηγαίναμε σε ένα σχολείο όπου θα μιλούσε. Περάσαμε από κάποιον σε μία γέφυρα, ο οποίος κρατούσε μία σοκαριστικά ρατσιστική ταμπέλα απευθυνόμενη σε εκείνη».  

Αναφορικά με αυτό το περιστατικό, η Εύη Πούμπουρα αναφέρει ότι «ένιωσε εξοργισμένη», τονίζοντας ότι η πρώτη κυρία δεν πραγματοποίησε καμία αναφορά στη ρατσιστική προσβολή, παρότι είδε την ταμπέλα. Ωστόσο, όπως δήλωσε η ίδια στo Insider, βάσει πρωτοκόλλου, δεν μπορεί να κάνει τίποτα όσο δεν υπάρχει απειλή σωματικής βίας.

«Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Insider, τονίζοντας ότι «υπάρχει ελευθερία του λόγου στις Ηνωμένες Πολιτείες, και παρότι εγώ προσωπικά μπορεί να νιώθω ότι είναι λάθος αυτό το σχόλιο, ο νόμος δεν μου δίνει τη δυνατότητα να αποτρέψω αυτόν τον άνθρωπο να εκφράζεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή