ΚΟΣΜΟΣ

Νέος κυκλώνας απειλεί την Ινδία μετά τον φονικό Τοκάτε

Νέος κυκλώνας σχηματίζεται στον κόλπο της Βεγγάλης λίγες ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Τοκάτε, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 110 ανθρώπους

Νέος κυκλώνας απειλεί την Ινδία μετά τον φονικό Τοκάτε

Νέος κυκλώνας σχηματίζεται πάνω από τις ανατολικές ακτές της Ινδίας λίγες ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Τοκάτε που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 110 ανθρώπους – τον πιο ισχυρό που έχει επηρεάσει την περιοχή εδώ και δύο δεκαετίες.

Ο νέος κυκλώνας σχηματίζεται στον κόλπο της Βεγγάλης σύμφωνα με την ινδική μετεωρολογική υπηρεσίακαι ενδέχεται να πλήξει τα κρατίδια της Δυτικής Βεγγάλης και της Οντίσα γύρω στις 26 Μαΐου.

Ο ισχυρός κυκλώνας Τοκάτε έπληξε τις δυτικές ακτές της Ινδίας τη Δευτέρα, σε μια περίοδο που η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, ο απολογισμός των νεκρων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος καθώς, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, σχεδόν 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώσεις τοίχων και καταρρεύσεις σπιτιών και 38 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται σε ναυάγιο πλοίου που μετέφερε εργάτες από υπεράκτια πετρελαϊκή πλατφόρμα στα ανοικτά του Μουμπάι.

Σύμφωνα με ειδικούς, στην Αραβική Θάλασσα παρατηρούνται ολοένα και περισσότεροι ισχυροί κυκλώνες σε σχέση με το παρελθόν,  λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ