Ιταλία: Ανάδυση βυθισμένου χωριού μετά 70 έτη (βίντεο)

Ιταλία: Ανάδυση βυθισμένου χωριού μετά 70 έτη (βίντεο)

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά 70 περίπου χρόνια μέσα στο νερό, το χωριό Κουρόν στη βόρεια Ιταλία αναδύθηκε ξανά εξαιτίας της διακοπής της τεχνητής ροής των υδάτων.

Ήταν το 1950 όταν στη μεταπολεμική Ιταλία όπου η στροφή στις υποδομές γνώριζε άνθηση, αποφασίστηκε η κατασκευή υδροηλεκτρικού φράγματος στο ιταλικό Τιρόλο. Η λίμνη που δημιουργήθηκε σήμανε την αναγκαστική εγκατάλειψη του χωριού Κουρόν, το οποίο βυθίστηκε.

Το βυθισμένο καμπαναριό του χωριού αποτέλεσε και την έμπνευση για δημοφιλή ιταλική σειρά μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας του Netflix, η οποία φέρει και το όνομα του χωριού.

Ωστόσο πριν λίγο καιρό οι αρχές στη βόρεια Ιταλία έπρεπε να προβούν σε συντήρηση του παλαιού αυτούς φράγματος, κι έτσι διέκοψαν τη ροή του νερού με αποτέλεσμα η τεχνητή λίμνη να αποστραγγιστεί και το προπολεμικό χωριό να δει ξανά το φως του ήλιου.

Τα ερείπια του Κουρόν τράβηξαν το ενδιαφέρον όχι μόνο των απογόνων των κατοίκων του αλλά και πολλών άλλων επισκεπτών, πολλοί από τους οποίους είχαν μάθει για το χωριό από την τηλεοπτική σειρά.

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή