ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Ο θάνατος της μητέρας μου με οδήγησε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά

Η εικόνα του Χάρι στην κηδεία της Νταϊάνα, ένα μικρό αγόρι να περπατά με σκυφτό το κεφάλι πίσω από το φέρετρο της μητέρας του, είχε συγκινήσει όλο τον πλανήτη. 

Πρίγκιπας Χάρι: Ο θάνατος της μητέρας μου με οδήγησε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά

Τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν μετά τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, και την πολύ κακή ψυχολoγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν για χρόνια αποκάλυψε ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος συνεργάστηκε με την Όπρα Γουίνφρεϊ σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία, στην οποία και οι δύο είναι συν-δημιουργοί και εκτελεστικοί παραγωγοί.

Οταν σκοτώθηκε η Νταϊάνα στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, στις 31 Αυγούστου 1997, ο Χάρι ήταν 12 ετών. Όπως είπε ο 36χρονος σήμερα Χάρι, στη σειρά The Me You Can’t See (σε ελεύθερη μτφ «Ο κρυφός μου εαυτός»), η απώλεια της κόντεψε να τον διαλύσει ως ενήλικα.

Σχεδόν για μία δεκαετία, έπινε πολύ κάθε μέρα και έπαιρνε ναρκωτικά, προκειμένου να διαχειριστεί τον πόνο που ένιωθε. Ειδικά, από τα 28 μέχρι τα 32 του, η ζωη του ήταν ένα «εφιάλτης», με κρίσεις πανικού και σοβαρό άγχος, είπε στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

«Κάθε φορά που έπρεπε να βάλω κοστούμι και γραβάτα για να παίξω τον ρόλο μου και να έχω το σωστό “προσωπείο” κοιταζόμουν στον καθρέφτη και έλεγα “πάμε”. Αλλά ακόμα και πριν βγω από το σπίτι λουζόμουν στον ιδρώτα δεν μπορούσα να το διαχειριστώ, ένιωθα πανικό», είπε.

«Ήμουν πρόθυμος να πιω, ήμουν πρόθυμος να πάρω ναρκωτικά, ήμουν πρόθυμος να κάνω πράγματα που θα με έκαναν να νιώθω λιγότερο άσχημα από όσο αισθανόμουν» εξομολογήθηκε ο Χάρι. 

Όσον αφορά τις αναμνήσεις του από την ημέρα της κηδείας της μητέρας του, ο 12χρονος τότε Χάρι συγκράτησε μόνο τον ήχο από τις οπλές των αλόγων που συμμετείχαν στην πένθιμη πομπή. 

Πρίγκιπας Χάρι: Ο θάνατος της μητέρας μου με οδήγησε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά-1
Φωτ: AP /David Brauchli: 6 Σεπτεμβρίου 1997 – Η εικόνα του Χάρι στην κηδεία της Νταϊάνα, ένα μικρό αγόρι να περπατά με σκυφτό το κεφάλι πίσω από το φέρετρο της μητέρας του, είχαν συγκινήσει όλο τον πλανήτη. 

«Ήταν σαν να βρισκόμουν έξω από το σώμα μου και απλά περπατούσα κάνοντας αυτό που περίμεναν όλοι από μένα: δείχνοντας το ένα δέκατο των συναισθημάτων που έδειχναν όλοι οι άλλοι: αυτή ήταν η μαμά μου -εσείς δεν την είχατε καν γνωρίσει».

Σχετικά με τις αυτοκτονικές τάσεις που είχε η Μέγκαν Μαρκλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της με τον γιο τους Αρτσι – ενώ ζούσαν ακόμα στη Βρετανία – ο Χάρι είπε ότι η γυναίκα του δεν τις έκανε πράξη γιατί δεν ήθελε να τον πληγώσει. 

«Αυτό που την σταμάτησε ήταν ότι κατάλαβε πόσο άδικο θα ήταν για μένα να χάσω άλλη μία γυναίκα που αγαπώ, ειδικά μετά από όσα είχα περάσει με τον θάνατο της μαμάς μου. Και μάλιστα, να χασω όχι μόνο την γυναίκα μου, αλλά και το παιδί που εγκυμονούσε, το παιδί μας» αποκαλύψε ο πρίγκιπας Χάρι. 

Πηγή: BBC