Τσαβούσογλου στον ΟΗΕ: Επίθεση με χάρτες κατά του Ισραήλ

Τσαβούσογλου στον ΟΗΕ: Επίθεση με χάρτες κατά του Ισραήλ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε από τη Νέα Υόρκη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος παρουσίασε μία σειρά από χάρτες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατηγόρησε το Ισραήλ λέγοντας ότι είναι μια κατοχική δύναμη, με στόχο να κινητοποιήσει τον μουσουλμανικό και τον αραβικό κόσμο εναντίον του Τελ Αβίβ. 

«Αυτοί οι χάρτες δείχνουν την πραγματικότητα. Δείχνουν πώς καταπατήθηκαν τα παλαιστινιακά εδάφη από το 1947 μέχρι και σήμερα. Δείχνουν πώς έγινε η εισβολή στα εδάφη αυτά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως από τις 02:00 τέθηκε σε ισχύ κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, έπειτα από έντεκα ημέρες εχθροπραξιών.

Είχε προηγηθεί κλιμάκωση των διεθνών πιέσεων προς το Ισραήλ, με Ισραηλινούς αξιωματούχους να εκτιμούν ότι υπήρχε ενδεχόμενο καταδίκης του Ισραήλ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή