Συγκρούσεις αστυνομίας με διαδηλωτές στην Ιερουσαλήμ

Συγκρούσεις αστυνομίας με διαδηλωτές στην Ιερουσαλήμ

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Iσραήλ και Χαμάς σταμάτησαν τις εχθροπραξίες την Παρασκευή μετά από 11 ημέρες συγκρούσεων, ωστόσο, βίαια επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο τζαμί Al Aqsa στην Ιερουσαλήμ.

Το Ισραήλ σταμάτησε τους βομβαρδισμούς στη Γάζα και η Χαμάς τις πυραυλικές επιθέσεις κατά ισραηλινών πόλεων στα πλαίσια συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, ωστόσο, βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στην Ιερουσαλήμ ενώ το Κάιρο ετοιμαζόταν να διαπραγματευθεί και με τις δύο πλευρές για τους τρόπους διατήρησης της εκεχειρίας.

Η ισραηλινή αστυνομία εκτόξευσε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης κατά Παλαιστινίων που εκτόξευαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών έξω από το τζαμί.

Πέντε ακόμη πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια της πυκνοκατοικημένης Λωρίδας της Γάζα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 243, ανάμεσά τους 66 παιδιά, ενώ πάνω από 1.900 ήταν οι τραυματίες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή