ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εντοπίστηκε κλεμμένος «θησαυρός» από ληστεία κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018

Η ρωσική αστυνομία βρήκε διαμάντια και πολύτιμους λίθους που ήταν θαμμένα σε ένα δάσος και η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 1,8 εκ. ευρώ

Ρωσία: Εντοπίστηκε κλεμμένος «θησαυρός» από ληστεία κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018

Η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε διαμάντια και πολύτιμους λίθους που ήταν θαμμένα σε ένα δάσος και η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 1,8 εκ. ευρώ, τα οποία έκρυψαν μετά από ληστεία, που πραγματοποίησε ένας Κολομβιανός ύποπτος κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2018.

Ρωσία: Εντοπίστηκε κλεμμένος «θησαυρός» από ληστεία κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018-1

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν πλαστικές σακούλες καλυμμένες με λάσπη, γεμάτες με δαχτυλίδια και καρφίτσες, τις οποίες βρήκαν σε δάσος στην πόλη του Καζάν, όπου ο ύποπτος Κολομβιανός Έντγκαρ Αλεχάνδρο Βαλέρο Βαλέρο ομολόγησε ότι έκρυβε.

Ρωσία: Εντοπίστηκε κλεμμένος «θησαυρός» από ληστεία κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018-2

Ο Βαλέρο Βαλέρο συνελήφθη στην Αργεντινή το 2019 και εκδόθηκε στη Ρωσία νωρίτερα φέτος, όπως αναφέρει η αστυνομία σε χθεσινή της ανακοίνωση. Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον δικηγόρο του υπόπτου, για να σχολιάσει την υπόθεση.

Ρωσία: Εντοπίστηκε κλεμμένος «θησαυρός» από ληστεία κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018-3

Τα κοσμήματα, αξίας 160 εκατομμυρίων ρουβλίων (1,8 εκ. ευρώ) είχαν κλαπεί κατά τη μεταφορά τους σε έκθεση στην πόλη Καζάν, όπου και επρόκειτο να εκτεθούν και ήταν μία από τις πόλεις που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το 2018.

Ρωσία: Εντοπίστηκε κλεμμένος «θησαυρός» από ληστεία κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018-4

Η Ρωσία κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε άρει τις αυστηρές προϋποθέσεις που απαιτούντο κανονικά για τη χορήγηση βίζας, για να δεχθεί χιλιάδες ξένους φιλάθλους που ήθελαν να παρακολουθήσουν το ποδοσφαιρικό αυτό τουρνουά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Φωτογραφίες από Ρωσική Αστυνομία (μέσω Reuters)