Οι «πειραματισμοί» του πρίγκιπα Χάρι μετά τον θάνατο της Νταϊάνα

Οι «πειραματισμοί» του πρίγκιπα Χάρι μετά τον θάνατο της Νταϊάνα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Σε μία ακόμα συνέντευξη, στο πρώτο μέρος της σειράς «Me That You Can’t See», που προβλήθηκε από την AppleTv με τηλεοπτική οικοδέσποινα την Οπρα Γουίνφρεϊ, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε τα βαθιά τραύματα που του προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, το 1997, όταν ήταν μόλις 12 ετών. Μάλιστα, απέδωσε σε αυτά τους ακραίους «πειραματισμούς του» με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

«Ηταν ένας τρόπος για να μη νιώθω όπως ένιωθα», είπε. «Αυτό που θυμάμαι από την κηδεία της, όταν περπάτησα με τον πατέρα, τον παππού και τον αδελφό μου, πίσω από το φέρετρό της, ήταν ο ήχος των οπλών των αλόγων στην άσφαλτο. Ενιωθα ότι είχα βγει από τον εαυτό μου και απλώς περπατούσα, όπως όλοι ανέμεναν να πράξω. Εδειχνα το ένα δέκατο του συναισθήματος που επιδείκνυαν οι άλλοι», κατέληξε. Επίσης αποκάλυψε ότι η βασιλική οικογένεια ουδέποτε αναφέρθηκε στον τραγικό θάνατο της μητέρας του, ενώ όλοι ανέμεναν ότι θα διαχειριστεί μόνος τις πιέσεις των ΜΜΕ και την ψυχική οδύνη του.

Ο δούκας του Σάσεξ αναφέρθηκε στην κακοποίηση της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, από τον Τύπο. Οταν η δούκισσα απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει, ο πρίγκιπας δεν προσέτρεξε στην οικογένειά του για βοήθεια, αφού πίστευε ότι δεν μπορούσε να τη δώσει. «Αυτός υπήρξε ένας σοβαρός λόγος που μας έκανε να εγκαταλείψουμε τη Βρετανία. Η αίσθηση αιχμαλωσίας και ελέγχου διά του φόβου, τόσο από τα ΜΜΕ όσο και το ίδιο το σύστημα, που πάντα αποθάρρυνε κάθε συζήτηση για τα ψυχικά τραύματα», κατέληξε.

Στην κακοποίηση της πριγκίπισσας Νταϊάνα από τον Τύπο αναφέρθηκε και ο αδελφός του Χάρι και δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, σχολιάζοντας το πόρισμα έρευνας που κατέληξε  ότι η μητέρα του εξαπατήθηκε και παραπλανήθηκε από τον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ και το ΒΒC προκειμένου να παραχωρήσει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επισήμανε ότι αισθάνεται συντετριμμένος που η μητέρα του δεν έμαθε ποτέ αυτή την αλήθεια και ότι για την πλεκτάνη εναντίον της δεν ευθύνεται μόνο ο δημοσιογράφος αλλά και οι επικεφαλής του BBC.

Επίσης τόνισε ότι η δόλια συνέντευξη έβαλε τους οριστικούς τίτλους τέλους στη σχέση της πριγκίπισσας με τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο. Ο πρίγκιπας Χάρι, εξάλλου, αναφερόμενος στο ίδιο πόρισμα, τόνισε ότι «η μητέρα μας έχασε τη ζωή της εξαιτίας αυτής της εκμετάλλευσης από τα ΜΜΕ, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Προστατεύοντας τη μνήμη της, προστατεύουμε τους πάντες και αποδίδουμε τιμή στην αξιοπρέπεια με την οποία έζησε».
Αντιδρώντας στις αποκαλύψεις για τη διαβόητη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάρκλαντ δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση, μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, έχει ευθύνη να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας των επικεφαλής του BBC και να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή