Κορωνοϊός: Οι θάνατοι στην Ινδία ξεπέρασαν τους 300.000

Κορωνοϊός: Οι θάνατοι στην Ινδία ξεπέρασαν τους 300.000

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ινδία έγινε σήμερα η τρίτη χώρα του κόσμου, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, όπου ξεπεράστηκε το θλιβερό ορόσημο των 300.000 θανάτων εξαιτίας της Covid-19.

Διαβάστε ακόμη: Ο εφιάλτης της Ινδίας

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της χώρας, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 4.454 ασθενείς, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 303.720 νεκρούς στην τεράστια χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων.

Πέρασαν εννέα μήνες προτού η Ινδία θρηνήσει τους πρώτους 100.000 νεκρούς και άλλοι επτά προτού ο απολογισμός των θυμάτων φθάσει τους 200.000 νεκρούς.

Αλλά οι τελευταίοι 100.000 θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε μόλις 26 ημέρες, με 50.000 μέσα σε δύο εβδομάδες, καθώς το κύμα ασθενών προκάλεσε κορεσμό στα νοσοκομεία, που δεν ήταν σε θέση να αντεπεξέλθουν. Το τελευταίο διάστημα, η χώρα που χαρακτηρίζεται πλέον η χειρότερη εστία της πανδημίας σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, τόσο σε αριθμούς θανάτων που καταγράφονται ημερησίως, όσο και ως προς τον αριθμό των μολύνσεων.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 222.315 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό να φθάνει τους 26,75 εκατομμύρια, κατά τα επίσημα δεδομένα, που όμως αρκετοί ειδικοί επισημαίνουν πως είναι πολύ υποτιμημένα.

Ο απολογισμός που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ο δεύτερος βαρύτερος ως εδώ, μετά το τραγικό ρεκόρ 4.529 θανάτων που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή