Παρίσι για Προτάσεβιτς: Υπό εξέταση η αναστολή πτήσεων πάνω από τη Λευκορωσία

Παρίσι για Προτάσεβιτς: Υπό εξέταση η αναστολή πτήσεων πάνω από τη Λευκορωσία

Η Γαλλία και οι Ευρωπαίοι εταίροι της εξετάζουν τη λήψη μέτρων, μεταξύ των οποίων η αναστολή πτήσεων πάνω από τη Λευκορωσία, σύμφωνα με τη γαλλική Προεδρία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία και οι Ευρωπαίοι εταίροι της εξετάζουν τη λήψη μέτρων, μεταξύ των οποίων η αναστολή πτήσεων πάνω από τη Λευκορωσία, καθώς και ο αποκλεισμός του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας, Belavia, από αεροδρόμια της Ε.Ε., σύμφωνα με τη γαλλική Προεδρία.

«Εργαζόμαστε για μια δέσμη μέτρων που υπερβαίνουν τις κυρώσεις κατά ατόμων» ανακοίνωσε το Ελιζέ, μετά την αναγκαστική εκτροπή επιβατικού αεροσκάφους της Ryanair έπειτα από εντολή του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ρομάν Προτάσεβιτς: Ποιος είναι ο μπλόγκερ από τη Λευκορωσία – Γιατί βρισκόταν στην Αθήνα

Το γραφείο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πρόσθεσε ότι στο μικροσκόπιο βρίσκονται και οι μεταφορικές συνδέσεις της Ε.Ε. με τη Λευκορωσία δια ξηράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Λευκορωσία έστειλε την Κυριακή καταδιωκτικό της Πολεμικής Αεροπορίας της για να αναχαιτίσει το Boeing 737 της Ryanair το οποίο κατευθυνόταν από την Αθήνα στο Βίλνιους της Λιθουανίας και επικαλούμενη την ύπαρξη βόμβας στο αεροσκάφος, το ανάγκασε να προσγειωθεί στο Μινσκ. Εκεί συνέλαβε τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Λευκορωσία – Προτάσεβιτς: Τι γνωρίζουμε έως τώρα για την «κρατική αεροπειρατεία»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου, Τομ Τάγκενχαντ, ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν να πετούν πάνω από τη Λευκορωσία.

«Πρέπει να σταματήσουμε τις πτήσεις αεροσκαφών πάνω από τη Λευκορωσία», δήλωσε μιλώντας στο Times Radio και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια ενέργεια αεροπειρατείας, σε συνδυασμό με εκβιασμό, η οποία τελικά συνδέεται με απαγωγή».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή