Πατέρας Προτάσεβιτς: Προϊόν εξαναγκασμού οι δηλώσεις του γιου μου – Φαίνεται σαν να έχει σπασμένη μύτη

Πατέρας Προτάσεβιτς: Προϊόν εξαναγκασμού οι δηλώσεις του γιου μου – Φαίνεται σαν να έχει σπασμένη μύτη

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πατέρας του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση στη Λευκορωσία, αφότου το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε αναγκάστηκε να προσγειωθεί εκεί, είπε ότι πιστεύει πως ο γιος του αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ενοχή του σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο και στο οποίο «φαίνεται να έχει σπασμένη μύτη».

Ο μπλόγκερ με έδρα τη Λιθουανία και η σύντροφός του, Σόφια Σαπέγκα, συνελήφθησαν και οι δύο μόλις αποβιβάστηκαν, ενώ ο 26χρονος Ρομάν εμφανίστηκε σε διάφορα κανάλια της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram τη Δευτέρα, αναγνωρίζοντας ότι έπαιξε ρόλο στην οργάνωση μαζικών ταραχών στο Μινσκ πέρυσι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πατέρα του Ντμίτρι Προτάσεβιτς, τα όσα λέει φαίνονται σαν προϊόν εξαναγκασμού.

«Είναι πιθανό η μύτη του να είναι σπασμένη, επειδή το σχήμα της έχει αλλάξει και φαίνεται σαν να είναι μακιγιαρισμένος. Όλη η αριστερή πλευρά του προσώπου του έχει πούδρα» δήλωσε ο Προτάσεβιτς στο Reuters σε συνέντευξή του στα ρωσικά από την Πολωνία, όπου ζει αυτός και η γυναίκα του.

«Δεν είναι τα λόγια του, δεν είναι αυτός ο τονισμός που έχει κατά την ομιλία του. Είναι συγκρατημένος και μπορείτε να δείτε ότι είναι νευρικός», είπε ο Προτάσεβιτς για τον γιο του. Πρόσθεσε ότι «Δεν είναι τα δικά του τσιγάρα στο τραπέζι καθώς δεν τα καπνίζει αυτά. Συνεπώς, νομίζω ότι εξαναγκάστηκε».

Ο πατέρας τόνισε ότι «ο γιος του δεν θα μπορούσε να παραδεχτεί ότι προκαλεί μαζικές αναταραχές, γιατί απλά δεν έκανε κάτι τέτοιο».

Το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας δήλωσε ότι ο Προτάσεβιτς κρατείται στη φυλακή και δεν είχε παραπονεθεί για κακή κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή