UFO: Στη δημοσιότητα έκθεση των ΗΠΑ τον Ιούνιο

UFO: Στη δημοσιότητα έκθεση των ΗΠΑ τον Ιούνιο

ufo-στη-δημοσιότητα-έκθεση-των-ηπα-τον-ιο-561375121

Ψιθυρίζοντας, το 2007, ο τότε ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρι Ριντ, ζήτησε από δύο συναδέλφους του, τον Ρεπουμπλικανό Τεντ Στίβενς και τον Δημοκρατικό Ντάνιελ Ινούγιε, διαχειριστές μυστικών κονδυλίων του Πενταγώνου, να ξεκινήσουν ένα απόρρητο πρόγραμμα: μια επίσημη έρευνα για τα Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ ή κοινώς UFO). Σήμερα, ο Χάρι Ριντ παραδέχεται ότι γνώριζε πως το άνοιγμα αυτής της συζήτησης θα του έφερνε μόνο μπελάδες. «Ομως, δεν τη φοβήθηκα και πιστεύω ότι τελικά είχα δίκιο», λέει.

Πράγματι, η Ουάσιγκτον σφύζει από φήμες σχετικά με UFO. Αυτό που παλαιότερα ισοδυναμούσε με εισιτήριο για το ψυχιατρείο δεν περιορίζεται, πλέον, στις ταινίες και στα βιβλία επιστημονικής φαντασίας, αλλά κυριαρχεί στον δημόσιο διάλογο. Ενδεικτικό της αλλαγής προσέγγισης είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι, το Πεντάγωνο συνέστησε μονάδα για την παρακολούθηση των UFO (UAPTF) με στόχο την «ανίχνευση, ανάλυση και καταγραφή τους, καθώς θα μπορούσαν να αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ». 

UFO: Στη δημοσιότητα έκθεση των ΗΠΑ τον Ιούνιο-1

Ασφαλώς πολλοί, όχι απαραιτήτως ανισόρροποι, είναι βέβαιοι για την ύπαρξη UFO. Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο πρώην αρχηγός της CIA, Τζον Μπρέναν, σε διαδικτυακή εκπομπή του καθηγητή Οικονομικών Τάιλερ Κόουεν, επισήμανε ότι «είναι αλαζονικό να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πουθενά αλλού στο σύμπαν μορφή ζωής». Τον περασμένο μήνα, ο πρώην επικεφαλής της CIA, Ρ. Τζέιμς Γούλσι, σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα Black Vault, η οποία ασχολείται με τα παραφυσικά φαινόμενα, τόνισε ότι δεν είναι πλέον «τόσο σκεπτικιστής όσο παλαιότερα, επειδή είναι προφανές ότι κάτι συμβαίνει, που προκαλεί έκπληξη σε έξυπνους και έμπειρους πιλότους».

Αμφότεροι οι πρώην επικεφαλής της CIA αναφέρθηκαν στα βίντεο που ελήφθησαν από πιλότους της πολεμικής αεροπορίας και του ναυτικού, τα οποία είδαν τα τελευταία χρόνια το φως της δημοσιότητας. Τα βίντεο αυτά δείχνουν την καταγραφή από ραντάρ παράξενων ιπτάμενων αντικειμένων, που κινούνται με πρωτοφανείς ταχύτητες, πραγματοποιώντας στον αέρα ελιγμούς ανεξήγητους σύμφωνα με τη λογική και την πτητική εμπειρία.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που τα UFO απασχολούν την Ουάσιγκτον. Το 1952 υπήρχαν αναφορές για «ιπτάμενους δίσκους» που έκαναν βόλτες πάνω από την αμερικανική πρωτεύουσα και καταγράφηκαν από ραντάρ. Την ίδια περίοδο, πολλοί Αμερικανοί κατήγγειλαν ότι οι τηλεοπτικές συσκευές τους είχαν υπερβολικά παράσιτα. Παρότι πολεμικά αεροσκάφη έψαξαν το ουράνιο στερέωμα, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τίποτε. Μάλιστα, τότε οι ανώτατοι στρατιωτικοί είχαν κατηγορήσει για τις «παραισθήσεις» τα καιρικά φαινόμενα. Σήμερα, το Πεντάγωνο έχει λάβει 22 εκατ. δολάρια προκειμένου να δώσει τις απαντήσεις που ζητούν οι Αμερικανοί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή