ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Επιστρέφουν οι μάσκες στη Μελβούρνη

Περιορισμούς υπό τον φόβο διασποράς του κορωνοϊού επαναφέρει η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, Μελβούρνη

Αυστραλία: Επιστρέφουν οι μάσκες στη Μελβούρνη

Περιορισμούς υπό τον φόβο διασποράς του κορωνοϊού επαναφέρει η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, Μελβούρνη.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πανδημία: Τι προβλέπουν οι ειδικοί για τον χειμώνα

Εν μέσω ανησυχιών ότι η συστάδα μολύνσεων, η οποία αυξήθηκε στα εννέα κρούσματα μέσα σε δύο ημέρες, μπορεί να πυροδοτήσει ένα μείζον ξέσπασμα, η πολιτεία Βικτώρια επέβαλε κοινωνικούς περιορισμούς και κατέστησε τις μάσκες υποχρεωτικές σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλους εσωτερικούς χώρους από σήμερα στις 6 μ.μ. (11:00 ώρα Ελλάδας) και μέχρι τις 4 Ιουνίου.

Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων, η Νέα Ζηλανδία αναστέλλει την «ταξιδιωτική φούσκα» που είχε δημιουργήσει με την πολιτεία Βικτώρια.

Εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και μέχρι αυτό το τελευταίο ξέσπασμα, η Βικτώρια είχε μηδέν κρούσματα. 

Η Αυστραλία έχει αποφύγει τους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων της Covid-19 που είχαν πολλές ανεπτυγμένες χώρες, κλείνοντας τα διεθνή σύνορά της στα πρώτα στάδια της πανδημίας και με lockdowns. Έχει αναφέρει λίγο περισσότερα από 30.000 κρούσματα και 910 θανάτους.

Χιλιάδες άνθρωποι στη Μελβούρνη πήραν εντολή να αυτοαπομονωθούν και να κάνουν τεστ Covid-19. Υγειονομικοί συναγερμοί κηρύχθηκαν σε χώρους, μεταξύ των οποίων ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα τη χώρας.

Ένα από τα κρούσματα είχε πολύ υψηλό ιικό φορτίο όταν επισκέφθηκε ορισμένα μέρη, με αποτέλεσμα οι αρχές να προειδοποιήσουν τους πέντε εκατομμύρια κατοίκους της Μελβούρνης να είναι έτοιμοι για περισσότερα κρούσματα μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους της Βικτόρια να εμβολιαστούν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters