Λευκορωσία: Πρόταση Μακρόν για παρουσία της αντιπολίτευσης στη σύνοδο G7

Λευκορωσία: Πρόταση Μακρόν για παρουσία της αντιπολίτευσης στη σύνοδο G7

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση στην αντιπολίτευση της Λευκορωσίας στη Σύνοδο Κορυφής των G7 απευθύνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η κατάσταση στην πρώην σοβιετική δημοκρατία έχει μπει στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος μετά την εκτροπή του αεροσκάφους που προερχόταν από την Αθήνα.

Αναφερόμενος προφανώς στη εξόριστη ηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, Σβετλάνα Τσιχανούσκαγια, εκπρόσωπος του Προέδρου Μακρόν δήλωσε την Τρίτη ότι έχει σημασία η παρουσία της στη σύνοδο των επτά ισχυρότερων οικονομιών.

Πρόσθεσε ότι αυτό βεβαίως εξαρτάται από τη σύμφωνη γνώμη του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, προφανώς επειδή θα είναι ο οικοδεσπότης της συνόδου στην Κορνουάλη τον επόμενο μήνα.

Ο κ. Μακρόν είχε συναντηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο με την κα Τσιχανούσκαγια, όταν και έγινε ο πρώτος ηγέτης χώρας μέλους του G7 που επισκέφθηκε την εξόριστη πολιτικό.

Στις 13 Μαΐου η ηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης είχε συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η γαλλική πρόσκληση έρχεται μετά την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων κατά του καθεστώτος στη Λευκορωσία.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή