Σρι Λάνκα: Μεγάλη φωτιά σε φορτηγό πλοίο – Δραματική επιχείρηση διάσωσης (βίντεο)

Σρι Λάνκα: Μεγάλη φωτιά σε φορτηγό πλοίο – Δραματική επιχείρηση διάσωσης (βίντεο)

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στα ανοιχτά των ακτών της Σρι Λάνκα, με τους διασώστες να περισυλλέγουν εν πλω τα μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ναυτικού της Σρι Λάνκα, Ίντικα Ντε Σίλβα, τουλάχιστον δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από έκρηξη που σημειώθηκε στο πλοίο.

Πρόκειται για το «X-Press Pearl», με σημαία Σιγκαπούρης, το οποίο μεταφέρει καλλυντικά και χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων 25 τόνων νιτρικού οξέος. Το πλοίο αγκυροβόλησε έξω από το Κολόμπο όταν ένα εμπορευματοκιβώτιο έπιασε φωτιά την Παρασκευή, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας χρησιμοποιεί ξηρή χημική σκόνη για να σβήσει τη φωτιά, ενώ οι αρχές της Σρι Λάνκα δήλωσαν ότι εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία και το Βέλγιο σπεύδουν στο σημείο και η γειτονική Ινδία υποσχέθηκε να στείλει πλοία και ένα αεροσκάφος για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς.

«Μια ειδική πτήση από την Ολλανδία με ζωτικό εξοπλισμό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αναμένεται στη Σρι Λάνκα», δήλωσε ο υπουργός ναυτιλίας της χώρας Ροχίτχα Αμπεϊγκουναγουαρντένα.

Το «X-Press Pearl» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Χαζίρα στην Ινδία, στις 15 Μαΐου, με προορισμό τη Σιγκαπούρη.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή