ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο σημείο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο σημείο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιστατικό με πυροβολισμούς προκάλεσε πανικό στη διασταύρωση των δύο δρόμων της Μινεάπολης που έλαβε χώρα η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ πριν ακριβώς έναν χρόνο, με τους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν στο σημείο να τρέχουν πανικόβλητοι προς κάθε κατεύθυνση. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Οι Αμερικανοί τιμούν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Associated Press, δείχνει κόσμο να τρέχει και να προσπαθεί να βρει καταφύγιο, καθώς ακούγονται οι πυροβολισμοί, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας παρευρισκόμενος εμφανίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο με τραύμα από πυροβολισμό, το οποίο φέρεται να προήλθε από τα πύρα που έπεσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με έναν ρεπόρτερ του A.P. που βρισκόταν στην περιοχή, ακούστηκαν σχεδόν τριάντα πυροβολισμοί περίπου ένα τετράγωνο μακριά από τη διασταύρωση που είχε συγκεντρωθεί ο κόσμος. Μολαταύτα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, τα πράγματα γρήγορα ηρέμησαν στην περιοχή, χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω τραυματισμοί.

Όπως και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, στη Μινεάπολη παρατηρείται αύξηση της ένοπλης βίας τους τελευταίους μήνες, ένα πρόβλημα που έχει γίνει χειρότερο λόγω και των πολλών αστυνομικών που εγκατέλειψαν το σώμα στην επαύριο της δολοφονίας του Φλόιντ.

Αργότερα σήμερα, στο σημείο της δολοφονίας αναμένεται να λάβει χώρα εκδήλωση προς τιμήν του αδικοχαμένου 46χρονου Αφροαμερικανού, ένα μίνι φεστιβάλ με φαγητό, δραστηριότητες για παιδιά και ζωντανή μουσική.                     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή