«Έχασα ένα μέρος της παιδικής μου ηλικίας» – Μαρτυρία από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

«Έχασα ένα μέρος της παιδικής μου ηλικίας» – Μαρτυρία από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Η Νταρνέλα Φράζιερ που μαγνητοσκόπησε τη δολοφονία Φλοιντ περιγράφει τις πολύ δύσκολες στιγμές που βίωσε

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έναν χρόνο αφότου μαγνητοσκόπησε τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ με το κινητό της, η Νταρνέλα Φράζιερ, τώρα 18 ετών, προχώρησε σε μία δημόσια δήλωση σχετικά με τη διαρκή θλίψη που αισθάνεται για τον θάνατό του και πώς το τραύμα επηρέασε την ίδια και τον εννιάχρονο ξάδελφό της, ο οποίος επίσης έγινε μάρτυρας της δολοφονίας.

«Συνήθιζα να τρέμω τόσο πολύ τη νύχτα που η μητέρα μου έπρεπε να με κουνήσει για να κοιμηθώ», έγραψε η Φράζιερ σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Facebook την Τρίτη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία Φλόιντ.

Στη δήλωση, η Φράζιερ μίλησε για την τραυματική της εμπειρία σημειώνοντας πως εξαιτίας του γεγονότος «έχασε ένα μέρος της παιδικής της ηλικίας». Προσθέτει ωστόσο ότι είναι υπερήφανη για τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε και που πυροδότησε μια παγκόσμια αναγνώρισης του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. 

«Με άλλαξε. Άλλαξε τον τρόπο που έβλεπα τη ζωή. Με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο επικίνδυνο είναι να είσαι μαύρος στην Αμερική», προσθέτει. 

Συνεχίζει πως «παρόλο που αυτή ήταν μια τραυματική εμπειρία που άλλαξε τη ζωή της, είναι υπερήφανη γιατί αν δεν είχε μαγνητοσκοπήσει αυτό το βίντεο ο κόσμος δεν θα ήξερε την αλήθεια».

«Πολλοί άνθρωποι με αποκαλούν ήρωα παρόλο που δεν αντιμετωπίζω τον εαυτό μου έτσι. Απλώς βρέθηκα στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή».

Η Φράζιερ ήταν μόλις 17 ετών όταν κατέγραψε με το κινητό της τον Ντέρεκ Σόβιν να βάζει το γόνατό του στον λαιμό του Φλόιντ.

Η Φράζιερ κατέθεσε στη δίκη, λέγοντας ότι η εικόνα του Φλόιντ να πεθαίνει ακόμα την στοιχειώνει. Ευχήθηκε να μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα για να τον σώσει. «Ήταν νύχτες που έμενα ξύπνια να ζητάω συγγνώμη από τον Τζορτζ Φλοιντ για το ότι δεν έκανα περισσότερα για να τον σώσω», ανέφερε στη συναισθηματικά φορτισμένη κατάθεσή της.

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή