Λευκορωσία: Κύμα νέων διαδηλώσεων ετοιμάζει η αντιπολίτευση

Λευκορωσία: Κύμα νέων διαδηλώσεων ετοιμάζει η αντιπολίτευση

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παλλαϊκές διαδηλώσεις καλεί τους Λευκορώσους πολίτες η αντιπολίτευση της χώρας, καθώς οι διεθνείς αντιδράσεις διογκώνονται για τη λεγόμενη κρατική αεροπειρατεία της περασμένης Κυριακής από το καθεστώς Λουκασένκο.

Η εξόριστη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Σβιατλάνα Τσιχανούσκαγια κάλεσε την Τετάρτη τους συμπατριώτες της σε νέο γύρο αντικαθεστωτικών διαμαρτυριών εξ αφορμής της σύλληψης με πρωτοφανή τρόπο του επιφανούς δημοσιογράφου Ράμαν Προτάσεβιτς.

Όπως ανέφερε η κα Τσιχανούσκαγια, οι προετοιμασίες για τις νέες διαδηλώσεις έχουν ήδη γίνει, και είναι βέβαιο ότι τη φορά αυτή θα είναι και πιο μαζικές και με περισσότερο διεθνές ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: Πρόταση Μακρόν για συμμετοχή Τσιχανούσκαγια στη σύνοδο G7

«Δεν υπάρχει τίποτε άλλον να περιμένουμε πλέον. Πρέπει να σταματήσουμε τον τρόμο μια και καλή», ανέφερε σε ανάρτησή της η Λευκορωσίδα πολιτικός σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Από τις εκλογές του περασμένου Αυγούστου, που επέκτειναν την παραμονή του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες, κάθε εβδομάδα η Λευκορωσία συγκλονιζόταν επί μήνες από διαδηλώσεις με επεισόδια και εκατοντάδες συλλήψεις. Κατά πληροφορίες οι αρχές είχαν συλλάβει περί τα 3.000 άτομα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή