Ερντογάν: Η στοχοποίηση από τον μαφιόζο Πεκέρ δεν θα περάσει

Ερντογάν: Η στοχοποίηση από τον μαφιόζο Πεκέρ δεν θα περάσει

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για στοχοποίηση του ιδίου, της κυβέρνησης και ολόκληρης της Τουρκίας από τον «αρχηγό της μαφίας» Σεντάτ Πεκέρ, κάνει λόγο ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πεκέρ βρίσκεται στο Ντουμπάι και με τα βίντεό του απειλεί τον νυν υπουργό Εσωτερικών, εμπλέκει σε εμπόριο κοκαΐνης την κυβέρνηση της χώρας αλλά και τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ αποκαλύπτει ότι σε πολλές δολοφονίες δημοσιογράφων εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής ασφαλείας και υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγάρ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν υπερασπίστηκε τον υπουργό Εσωτερικών και δεσμεύτηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ενώ και ο Σουλεϊμάν Σοϊλού αρνήθηκε τις κατηγορίες του Πέκερ.

Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του, ο Ερντογάν είπε ότι στόχος των βίντεο ήταν να βλάψουν την Τουρκία και προανήγγειλε νομικό «κυνήγι» τον εγκληματιών, όπως είπε.

Ο 49χρονος Σεντάτ Πεκέρ είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης στην πατρίδα του, αποφυλακίστηκε και αργότερα διέφυγε στο εξωτερικό. Στα χρόνια που διέμενε στην Τουρκία είχε οργανώσει πολλές προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του Ερντογάν, συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες οπαδούς. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή