Εμβόλιο Johnson & Johnson: Μειώνονται οι παραδόσεις προς Ε.Ε.

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Μειώνονται οι παραδόσεις προς Ε.Ε.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά μειωμένες παραδόσεις αναμένει στο τρέχον τρίμηνο από την Johnson & Johnson η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το χειρότερο σενάριο προβλέπει την παράδοση μόνο 18 εκατομμυρίων δόσεων του μονοδοσικού εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας ως το τέλος Ιουνίου, ενώ στην καλύτερη περίπτωση αναμένονται 35 εκατομμύρια δόσεις. Οι αρχικές δεσμεύσεις της Johnson & Johnson ήταν για παράδοση 55 εκατομμυρίων δόσεων.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson χρησιμοποιεί αντίστοιχη τεχνολογία με αυτό της AstraZeneca (εμβόλια ιικού φορέα) και έχει αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα σπάνιων αλλά σοβαρών παρενεργειών (θρομβώσεις) και αντίστοιχες δυσκολίες στην παραγωγή.

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις οφείλονται στην εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί στη μονάδα παραγωγής της Emergent BioSolutions στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, όπου παρουσιάστηκαν προ εβδομάδων προβλήματα στον έλεγχο της ποιότητας της παραγόμενης δραστικής ουσίας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναμένει την έγκριση της ποιότητας της παραγωγής από τον αμερικανικό FDA πριν εξουσιοδοτήσει την εισαγωγή ποσοτήτων από το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Σύμφωνα με το ECDC, ως το περασμένο Σαββατοκύριακο η Johnson & Johnson είχε παραδώσει στην Ε.Ε. μόνο 4,4 εκατομμύρια εμβόλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή